Kubuntu logo is not displayed on startup

Bug #553531 reported by Dennis Schridde on 2010-04-01
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
plymouth (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: plymouth

When booting no splashscreen / Kubuntu logo is displayed. I only see a blinking console cursor. First a big cursor / low resolution display, then the screen flickers when the resolution is adjusted, afterwards the cursor is tiny / the screen resolution high. (Then X starts as usual.)
It works fine on shutdown, though.

I'd expect to immediately get a high resolution, no flicker, no console cursor, but a fancy logo.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.04
Package: plymouth 0.8.1-3
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-18.27-generic 2.6.32.10+drm33.1
Uname: Linux 2.6.32-18-generic i686
Architecture: i386
Date: Thu Apr 1 21:44:07 2010
InstallationMedia: Kubuntu-Netbook 10.04 "Lucid Lynx" - Beta i386 (20100318)
MachineType: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD. N140
ProcCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.32-18-generic root=UUID=3ac375c4-4f3c-4d79-8f40-623392173493 ro quiet splash
ProcEnviron:
 LANGUAGE=
 LANG=de_DE.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcFB: 0 inteldrmfb
SourcePackage: plymouth
dmi.bios.date: 09/30/2009
dmi.bios.vendor: Phoenix Technologies Ltd.
dmi.bios.version: 04CU.M010.20090930.CYH
dmi.board.name: N140
dmi.board.vendor: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD.
dmi.board.version: Not Applicable
dmi.chassis.asset.tag: No Asset Tag
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD.
dmi.chassis.version: N/A
dmi.modalias: dmi:bvnPhoenixTechnologiesLtd.:bvr04CU.M010.20090930.CYH:bd09/30/2009:svnSAMSUNGELECTRONICSCO.,LTD.:pnN140:pvrNotApplicable:rvnSAMSUNGELECTRONICSCO.,LTD.:rnN140:rvrNotApplicable:cvnSAMSUNGELECTRONICSCO.,LTD.:ct10:cvrN/A:
dmi.product.name: N140
dmi.product.version: Not Applicable
dmi.sys.vendor: SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD.

Dennis Schridde (devurandom) wrote :
Steve Langasek (vorlon) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and help to improve Ubuntu.

This is bug #540801. Marking as a duplicate.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers