Plymouth not showing on shutdown/restart

Bug #550061 reported by Guy Van Sanden on 2010-03-28
32
This bug affects 5 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
plymouth (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: plymouth

Plymouth is showing at boot (though in 640x480 mode), but at shutdown I only see a purple bar at the bottom of the screen, the rest is black and there is some flickering inbetween.

ProblemType: Bug
Architecture: amd64
Date: Sun Mar 28 07:59:03 2010
DistroRelease: Ubuntu 10.04
MachineType: Dell Inc. Precision M4400
NonfreeKernelModules: nvidia
Package: plymouth 0.8.1-1ubuntu1
PccardctlIdent:
 Socket 0:
   no product info available
PccardctlStatus:
 Socket 0:
   no card
ProcCmdLine: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-2.6.32-17-generic root=/dev/mapper/hostname-root ro quiet splash
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_DK:en_GB:en
 LC_CTYPE=C
 PATH=(custom, user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/usr/bin/zsh
ProcFB:
 0 EFI VGA
 1 VGA16 VGA
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-17.26-generic 2.6.32.10+drm33.1
SourcePackage: plymouth
Uname: Linux 2.6.32-17-generic x86_64
dmi.bios.date: 10/30/2009
dmi.bios.vendor: Dell Inc.
dmi.bios.version: A18
dmi.board.vendor: Dell Inc.
dmi.chassis.type: 8
dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
dmi.modalias: dmi:bvnDellInc.:bvrA18:bd10/30/2009:svnDellInc.:pnPrecisionM4400:pvr:rvnDellInc.:rn:rvr:cvnDellInc.:ct8:cvr:
dmi.product.name: Precision M4400
dmi.sys.vendor: Dell Inc.

Guy Van Sanden (gvs) wrote :
Claudio Moretti (flyingstar16) wrote :

Is this happening yet?

Changed in plymouth (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Guy Van Sanden (gvs) wrote :

Yes, it shows at boot but only the purple bar at the bottom on shutdown

On 26/04/2010, Guy Van Sanden <email address hidden> wrote:
> Yes, it shows at boot but only the purple bar at the bottom on shutdown
>
>
> --
> Plymouth not showing on shutdown/restart
> https://bugs.launchpad.net/bugs/550061
> You received this bug notification because you are a direct subscriber
> of the bug.
>
> Status in “plymouth” package in Ubuntu: Incomplete
>
> Bug description:
> Binary package hint: plymouth
>
> Plymouth is showing at boot (though in 640x480 mode), but at shutdown I only see a purple bar at the bottom of the screen, the rest is black and there is some flickering inbetween.
>
> ProblemType: Bug
> Architecture: amd64
> Date: Sun Mar 28 07:59:03 2010
> DistroRelease: Ubuntu 10.04
> MachineType: Dell Inc. Precision M4400
> NonfreeKernelModules: nvidia
> Package: plymouth 0.8.1-1ubuntu1
> PccardctlIdent:
> Socket 0:
> no product info available
> PccardctlStatus:
> Socket 0:
> no card
> ProcCmdLine: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-2.6.32-17-generic root=/dev/mapper/hostname-root ro quiet splash
> ProcEnviron:
> LANGUAGE=en_DK:en_GB:en
> LC_CTYPE=C
> PATH=(custom, user)
> LANG=en_US.UTF-8
> SHELL=/usr/bin/zsh
> ProcFB:
> 0 EFI VGA
> 1 VGA16 VGA
> ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-17.26-generic 2.6.32.10+drm33.1
> SourcePackage: plymouth
> Uname: Linux 2.6.32-17-generic x86_64
> dmi.bios.date: 10/30/2009
> dmi.bios.vendor: Dell Inc.
> dmi.bios.version: A18
> dmi.board.vendor: Dell Inc.
> dmi.chassis.type: 8
> dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
> dmi.modalias: dmi:bvnDellInc.:bvrA18:bd10/30/2009:svnDellInc.:pnPrecisionM4400:pvr:rvnDellInc.:rn:rvr:cvnDellInc.:ct8:cvr:
> dmi.product.name: Precision M4400
> dmi.sys.vendor: Dell Inc.
>
> To unsubscribe from this bug, go to:
> https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/plymouth/+bug/550061/+subscribe
>

Claudio Moretti (flyingstar16) wrote :

which version of plymouth do you have?
You can check this by running in a terminal the command
apt-cache policy plymouth
On 26/04/2010, Claudio Moretti <email address hidden> wrote:
> On 26/04/2010, Guy Van Sanden <email address hidden> wrote:
> > Yes, it shows at boot but only the purple bar at the bottom on shutdown
> >
> >
> > --
> > Plymouth not showing on shutdown/restart
> > https://bugs.launchpad.net/bugs/550061
> > You received this bug notification because you are a direct subscriber
> > of the bug.
> >
> > Status in “plymouth” package in Ubuntu: Incomplete
> >
> > Bug description:
> > Binary package hint: plymouth
> >
> > Plymouth is showing at boot (though in 640x480 mode), but at shutdown I only see a purple bar at the bottom of the screen, the rest is black and there is some flickering inbetween.
> >
> > ProblemType: Bug
> > Architecture: amd64
> > Date: Sun Mar 28 07:59:03 2010
> > DistroRelease: Ubuntu 10.04
> > MachineType: Dell Inc. Precision M4400
> > NonfreeKernelModules: nvidia
> > Package: plymouth 0.8.1-1ubuntu1
> > PccardctlIdent:
> > Socket 0:
> > no product info available
> > PccardctlStatus:
> > Socket 0:
> > no card
> > ProcCmdLine: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-2.6.32-17-generic root=/dev/mapper/hostname-root ro quiet splash
> > ProcEnviron:
> > LANGUAGE=en_DK:en_GB:en
> > LC_CTYPE=C
> > PATH=(custom, user)
> > LANG=en_US.UTF-8
> > SHELL=/usr/bin/zsh
> > ProcFB:
> > 0 EFI VGA
> > 1 VGA16 VGA
> > ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-17.26-generic 2.6.32.10+drm33.1
> > SourcePackage: plymouth
> > Uname: Linux 2.6.32-17-generic x86_64
> > dmi.bios.date: 10/30/2009
> > dmi.bios.vendor: Dell Inc.
> > dmi.bios.version: A18
> > dmi.board.vendor: Dell Inc.
> > dmi.chassis.type: 8
> > dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
> > dmi.modalias: dmi:bvnDellInc.:bvrA18:bd10/30/2009:svnDellInc.:pnPrecisionM4400:pvr:rvnDellInc.:rn:rvr:cvnDellInc.:ct8:cvr:
> > dmi.product.name: Precision M4400
> > dmi.sys.vendor: Dell Inc.
> >
> > To unsubscribe from this bug, go to:
> > https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/plymouth/+bug/550061/+subscribe
> >
>

Percy Leonhardt (p3y) wrote :

I am using plymouth 0.8.2-2ubuntu2 and have the same issue.

Though I must admit that I made changes to /etc/default/grub and /etc/grub/00_header to get a resolution of 1280x1024 with the binary Nvidia driver.

Paulinchen (paulinakrinke-0815) wrote :

Exactly the same issue on shutdown. Using plymouth 0.8.2-2ubuntu2. Changed grub to 1280x800 and using the proprietary nvidia driver.

Paulinchen (paulinakrinke-0815) wrote :

Uninstalled the nvidia driver, now I get the shutdown screen for 1-2 sec.

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for plymouth (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in plymouth (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers