plymouthd crashed with SIGSEGV in script_obj_deref_direct()

Bug #1506157 reported by Thomas Christensen on 2015-10-14
10
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
plymouth (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

i915 errors in kernel log

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 15.10
Package: plymouth 0.9.0-0ubuntu9
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.2.0-16.19-generic 4.2.3
Uname: Linux 4.2.0-16-generic x86_64
NonfreeKernelModules: wl
ApportVersion: 2.19.1-0ubuntu2
Architecture: amd64
Date: Thu Oct 15 00:31:52 2015
DefaultPlymouth: /lib/plymouth/themes/ubuntu-gnome-logo/ubuntu-gnome-logo.plymouth
ExecutablePath: /sbin/plymouthd
MachineType: Hewlett-Packard 300-016d
ProcCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.2.0-16-generic.efi.signed root=UUID=df51fde7-e62f-4a58-ad79-37ef6ab816a8 ro splash quiet vt.handoff=7
ProcCmdline: @sbin/plymouthd --mode=boot --pid-file=/run/plymouth/pid --attach-to-session
ProcEnviron:
 LANG=en_US.UTF-8
 PATH=(custom, no user)
ProcFB: 0 inteldrmfb
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.2.0-16-generic.efi.signed root=UUID=df51fde7-e62f-4a58-ad79-37ef6ab816a8 ro splash quiet vt.handoff=7
SegvAnalysis:
 Segfault happened at: 0x7f65292ae600 <script_obj_deref_direct>: cmpl $0x1,(%rdi)
 PC (0x7f65292ae600) ok
 source "$0x1" ok
 destination "(%rdi)" (0x00000001) not located in a known VMA region (needed writable region)!
SegvReason: writing NULL VMA
Signal: 11
SourcePackage: plymouth
StacktraceTop:
 script_obj_deref_direct () from /lib/x86_64-linux-gnu/plymouth/script.so
 script_obj_as_custom () from /lib/x86_64-linux-gnu/plymouth/script.so
 script_execute_object () from /lib/x86_64-linux-gnu/plymouth/script.so
 script_lib_plymouth_on_boot_progress () from /lib/x86_64-linux-gnu/plymouth/script.so
 ?? () from /lib/x86_64-linux-gnu/libply-splash-core.so.4
TextPlymouth: /lib/plymouth/themes/ubuntu-gnome-text/ubuntu-gnome-text.plymouth
Title: plymouthd crashed with SIGSEGV in script_obj_deref_direct()
UdevLog: Error: [Errno 2] No such file or directory: '/var/log/udev'
UpgradeStatus: Upgraded to wily on 2015-10-06 (8 days ago)
UserGroups:

dmi.bios.date: 12/15/2014
dmi.bios.vendor: AMI
dmi.bios.version: 80.03
dmi.board.asset.tag: 3CR51306RT
dmi.board.name: 2B38
dmi.board.vendor: Hewlett-Packard
dmi.board.version: 1.02
dmi.chassis.asset.tag: 3CR51306RT
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Hewlett-Packard
dmi.modalias: dmi:bvnAMI:bvr80.03:bd12/15/2014:svnHewlett-Packard:pn300-016d:pvr:rvnHewlett-Packard:rn2B38:rvr1.02:cvnHewlett-Packard:ct3:cvr:
dmi.product.name: 300-016d
dmi.sys.vendor: Hewlett-Packard

Thank you for taking the time to report this crash and helping to make this software better. This particular crash has already been reported and is a duplicate of bug #1417523, so is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

information type: Private → Public
tags: removed: need-amd64-retrace
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers