plymouth-theme-text not working on Utopic

Bug #1372802 reported by Steven Shiau on 2014-09-23
14
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
plymouth (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

I installed a text mode Utopic i386 via network. All works fine, except the plymouth is not working.
Instead of plymouth-theme-ubuntu-text, I manually installed plymouth-theme-text, and make sure the boot parameters has splash:
$ cat /proc/cmdline
BOOT_IMAGE=/vmlinuz-3.16.0-17-generic root=/dev/mapper/utopic32--vg-root ro quiet splash

When booting, there is no splash on the screen, and the booting messages are still shown on the screen.
If you need more info, please let me know.
Thanks.

Steven.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 14.10
Package: plymouth-theme-text 0.9.0-0ubuntu5
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.16.0-17.23-generic 3.16.3
Uname: Linux 3.16.0-17-generic i686
ApportVersion: 2.14.7-0ubuntu2
Architecture: i386
BootLog:
 * Restoring resolver state... 
[ OK ]
  * Starting uuid generator uuidd 
[ OK ]
CurrentDmesg:
 [ 27.297632] systemd-logind[1120]: Watching system buttons on /dev/input/event0 (Power Button)
 [ 27.301140] systemd-logind[1120]: Failed to start unit user@1000.service: Unknown unit: user@1000.service
 [ 27.301216] systemd-logind[1120]: Failed to start user service: Unknown unit: user@1000.service
 [ 27.304119] systemd-logind[1120]: New session 1 of user steven.
 [ 1395.975880] dm-0: WRITE SAME failed. Manually zeroing.
Date: Tue Sep 23 15:53:28 2014
DefaultPlymouth: Error: command ['readlink', '/etc/alternatives/default.plymouth'] failed with exit code 1:
Lsusb:
 Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
 Bus 002 Device 003: ID 0e0f:0002 VMware, Inc. Virtual USB Hub
 Bus 002 Device 002: ID 0e0f:0003 VMware, Inc. Virtual Mouse
 Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
MachineType: VMware, Inc. VMware Virtual Platform
ProcCmdLine: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-3.16.0-17-generic root=/dev/mapper/hostname--vg-root ro quiet splash
ProcEnviron:
 TERM=screen
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcFB: 0 svgadrmfb
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-3.16.0-17-generic root=/dev/mapper/hostname--vg-root ro quiet splash
SourcePackage: plymouth
TextPlymouth: /lib/plymouth/themes/text/text.plymouth
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 07/31/2013
dmi.bios.vendor: Phoenix Technologies LTD
dmi.bios.version: 6.00
dmi.board.name: 440BX Desktop Reference Platform
dmi.board.vendor: Intel Corporation
dmi.board.version: None
dmi.chassis.asset.tag: No Asset Tag
dmi.chassis.type: 1
dmi.chassis.vendor: No Enclosure
dmi.chassis.version: N/A
dmi.modalias: dmi:bvnPhoenixTechnologiesLTD:bvr6.00:bd07/31/2013:svnVMware,Inc.:pnVMwareVirtualPlatform:pvrNone:rvnIntelCorporation:rn440BXDesktopReferencePlatform:rvrNone:cvnNoEnclosure:ct1:cvrN/A:
dmi.product.name: VMware Virtual Platform
dmi.product.version: None
dmi.sys.vendor: VMware, Inc.

Steven Shiau (stevenshiau) wrote :
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in plymouth (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Changed in plymouth (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers