no splash at boot

Bug #1021286 reported by cement_head on 2012-07-05
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
plymouth (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

On 12.04; no plymouth splash at boot - only on shutdown. Using nVIDIA; applied the manual nomodeset fix that worked in 10.04, 10.10.

Still no love.

- CH

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 12.04
Package: plymouth 0.8.2-2ubuntu30
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.2.0-26.41-generic-pae 3.2.19
Uname: Linux 3.2.0-26-generic-pae i686
NonfreeKernelModules: nvidia
ApportVersion: 2.0.1-0ubuntu11
Architecture: i386
Date: Thu Jul 5 09:09:09 2012
DefaultPlymouth: /lib/plymouth/themes/ubuntu-logo/ubuntu-logo.plymouth
InstallationMedia: Ubuntu 12.04 LTS "Precise Pangolin" - Release i386 (20120423)
MachineType: Dell Inc. Latitude E6420
ProcCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.2.0-26-generic-pae root=UUID=88976a7c-34e4-4d2e-9086-5c36747324a6 ro quiet splash nomodeset video=uvesafb:mode_option=1280x800-24,mtrr=3,scroll=ywrap vt.handoff=7
ProcEnviron:
 PATH=(custom, no user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcFB: 0 VESA VGA
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.2.0-26-generic-pae root=UUID=88976a7c-34e4-4d2e-9086-5c36747324a6 ro quiet splash nomodeset video=uvesafb:mode_option=1280x800-24,mtrr=3,scroll=ywrap vt.handoff=7
SourcePackage: plymouth
TextPlymouth: /lib/plymouth/themes/ubuntu-text/ubuntu-text.plymouth
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 05/17/2012
dmi.bios.vendor: Dell Inc.
dmi.bios.version: A13
dmi.board.name: 032T9K
dmi.board.vendor: Dell Inc.
dmi.board.version: A01
dmi.chassis.type: 9
dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
dmi.modalias: dmi:bvnDellInc.:bvrA13:bd05/17/2012:svnDellInc.:pnLatitudeE6420:pvr01:rvnDellInc.:rn032T9K:rvrA01:cvnDellInc.:ct9:cvr:
dmi.product.name: Latitude E6420
dmi.product.version: 01
dmi.sys.vendor: Dell Inc.

cement_head (andorjkiss) wrote :
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in plymouth (Ubuntu):
status: New → Confirmed
H_Plow (brtdth) wrote :

Same here..."manual nomodeset fix" and other minor workarounds didn't helped.....with previous nvidia driver e/o kernel (I can't be sure which of them exactly..) on the same 12.04 the nomodeset worked.....
Now splashscreen only on shutdown/reboot...
Grub menu changes resolution "as it should"....but noway to let splashscreen appear at any supported resolution....

Ubuntu 12.04 64bit
Kernel 3.2.0-26-generic
nvidia-current V. 302.17-0ubuntu1~precise~xup1 (XSwat repos..)

Just to confirm this bug.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers