package openssh-server 1:7.2p2-4ubuntu2.8 failed to install/upgrade: subprocess installed post-installation script returned error exit status 1

Bug #1821939 reported by Jeffrey Suchomel on 2019-03-27

This bug report will be marked for expiration in 39 days if no further activity occurs. (find out why)

8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
openssh (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

.

ProblemType: Package
DistroRelease: Ubuntu 16.04
Package: openssh-server 1:7.2p2-4ubuntu2.8
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.15.0-46.49~16.04.1-generic 4.15.18
Uname: Linux 4.15.0-46-generic x86_64
ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.18
Architecture: amd64
Date: Wed Mar 27 15:11:18 2019
ErrorMessage: subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
InstallationDate: Installed on 2019-01-21 (65 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 16.04.5 LTS "Xenial Xerus" - Release amd64 (20180731)
RelatedPackageVersions:
 dpkg 1.18.4ubuntu1.5
 apt 1.2.31
SSHDConfig: Error: command ['/usr/sbin/sshd', '-T'] failed with exit code 255: Missing privilege separation directory: /var/run/sshd
SourcePackage: openssh
Title: package openssh-server 1:7.2p2-4ubuntu2.8 failed to install/upgrade: subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Jeffrey Suchomel (jeffsuchomel) wrote :
tags: removed: need-duplicate-check
Paride Legovini (legovini) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better.

Since there isn't enough information in your report to differentiate between a local configuration problem and a bug in Ubuntu, I'm marking this bug as Incomplete.

If indeed this is a local configuration problem, you can find pointers to get help for this sort of problem here: http://www.ubuntu.com/support/community

Or if you believe that this is really a bug, then you may find it helpful to read "How to report bugs effectively" http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/bugs.html. We'd be grateful if you would then provide a more complete description of the problem, explain why you believe this is a bug in Ubuntu rather than a problem specific to your system, and then change the bug status back to New.

Changed in openssh (Ubuntu):
status: New → Incomplete

FYI - Might be:
- bug 1811580
Or broken /var/run / /run connection which is related to
- https://askubuntu.com/questions/1109934
- https://serverfault.com/questions/941855

You might pickup some hints about the issue in general there.
As paride said let us know if you identified a bug in Ubuntu itself, but so far it was always a system setup issue.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers