Sun Report Building crashes OpenOffice Base

Bug #354575 reported by resplin on 2009-04-03
2
Affects Status Importance Assigned to Milestone
openoffice.org (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: openoffice.org-report-builder

Behavior:
Creating a new report using the Sun report builder works fine including saving,
closing OpenOffice Base, reopening Base, and reopening the report. After opening
an existing report, closing any report builder window crashes openoffice. The
recovery works fine and restores all data. Choosing to skip recovery and instead
just open the previous version of the file results in all tables going AWOL.

Version numbers of relevant packages:
Kubuntu 8.04.2
OpenOffice 3.0.1-7ubuntu~hardy1 from http://ppa.launchpad.net/openoffice-pkgs/ubuntu hardy main
Sun report builder 1.0.5+OOo3.0.1-7ubuntu1~hardy1

Research:
Google says that this is also a problem on Ubuntu 8.10, PCLinuxOS, and SuSE 11.
It is rumored to be resolved by installing the report builder extension directly from Sun.
I don't have time to test that right now, but wanted to get this bug logged before moving on.

References:
https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=441740
http://user.services.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?f=47&t=14507
http://user.services.openoffice.org/en/forum/viewtopic.php?f=13&t=15191

Conclusion:
Probably resolvable by including a new version from upstream.

resplin (resplin) wrote :

I forgot to mention that I am using amd64.

Attaching the HotSpot error log.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers