OO Calc: Adding text after hyperlink messes up the sentence

Bug #261580 reported by Sauli Pelkonen on 2008-08-26
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
OpenOffice
Confirmed
Unknown
openoffice.org (Debian)
Invalid
Undecided
Unassigned
openoffice.org (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: openoffice.org

Ubuntu 8.04.1, OO 1:2.4.1-1ubuntu2

Write "something" to empty cell. Click Input line, choose all with Conrol-A, click hyperlink. Add a target, apply, close.
After that click Input line again, press space and type "Text". That text goes middle of the "something". Cell now shows "somextething T". Input line still shows "something Text", but it changes. See picture calc1. Problem seems to occur especially when using slash-mark or capital letter, but it can also appear without them.

Sometimes text goes where it should go, but cell is no more hyperlink and pressing backspace will cause disappearing of first letters instead of last ones, as if cursor would be in the middle of "something".

ProblemType: Bug
Architecture: i386
Date: Tue Aug 26 20:26:14 2008
DistroRelease: Ubuntu 8.04
Package: openoffice.org-core 1:2.4.1-1ubuntu2
PackageArchitecture: i386
ProcEnviron:
 PATH=/uusernamer/lib/openoffice/program:/uusernamer/local/usernamebin:/uusernamer/local/bin:/uusernamer/usernamebin:/uusernamer/bin:/usernamebin:/bin:/uusernamer/gameusername
 LANG=fi_FI.UTF-8
 SHELL=/bin/bausernameh
SourcePackage: openoffice.org
Uname: Linux 2.6.24-19-generic i686

Sauli Pelkonen (comanoid) wrote :
Chris Cheney (ccheney) wrote :

This also happens on upstream 2.4.1 and 3.0.0.

Changed in openoffice.org:
importance: Undecided → Low
status: New → Triaged
Chris Cheney (ccheney) wrote :

Do you still have this problem with the new version of OOo in the ppa at https://launchpad.net/~openoffice-pkgs/+archive ?

Changed in openoffice.org:
importance: Low → Undecided
status: Triaged → Incomplete
Changed in openoffice:
status: New → Invalid
Sauli Pelkonen (comanoid) wrote :

Yes, I can reproduce the problem with 3.0.1.

Chris Cheney (ccheney) wrote :

Verified on official 3.0.1

Changed in openoffice.org:
importance: Undecided → Low
status: Incomplete → Triaged
Changed in openoffice:
status: Invalid → New
Chris Cheney (ccheney) on 2009-03-20
Changed in openoffice:
importance: Undecided → Unknown
status: New → Unknown
Changed in openoffice.org (Debian):
status: New → Invalid
Changed in openoffice:
status: Unknown → Confirmed
Chris Cheney (ccheney) on 2010-05-13
tags: added: hardy
Changed in openoffice.org (Ubuntu):
status: Triaged → Won't Fix

[This is an automated message.]
There are no new official OpenOffice.org releases in Ubuntu packaging anymore => Won't Fix

If the problem persists, please mark this bug as "also affects project Libreoffice" or "also affects distribution Libreoffice (Ubuntu)" if that has not happened already.

Please leave references to upstream OpenOffice.org bugs in place to allow cross pollination.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.