Impress moves objects on its own; can't lock them; throws work away!

Bug #241486 reported by Adam Porter on 2008-06-20
4
Affects Status Importance Assigned to Milestone
OpenOffice
Confirmed
Unknown
libreoffice (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
openoffice.org (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: openoffice.org-impress

I am trying to make a presentation of photos. I have several photo objects on each page. Some of them are rotated at angles and partially off the slide. And that's fine...except Impress randomly moves them back onto the middle of the slide on its own! This throws away all the time I spent positioning them so they overlap just right! And it happens when I'm working on other slides! I'll be working on a slide, and then I'll look over to the left at the slide list, and see that Impress has moved all my objects on all the other slides, all by itself!

To top it off, it's impossible to lock objects in place!!!

Has no one ever used Impress like this before? Has it been tested at all? How can this problem still be around in 2.4.1?? This is about to force me to switch to PowerPoint!

Adam Porter (alphapapa) wrote :

Ok, EVERY TIME I change the background of a slide or change the autofit of a background on a slide, Impress rearranges all of my photo objects!!! This is absurd! OpenOffice 2.4.1, and it does this?!

Chris Cheney (ccheney) wrote :

Can you attach a simple example presentation showing this problem?

Thanks,

Chris Cheney

Changed in openoffice.org:
status: New → Incomplete
Chris Cheney (ccheney) wrote :

We are closing this bug report because it lacks the information we need to investigate the problem, as described in the previous comments. Please reopen it if you can give us the missing information, and don't hesitate to submit bug reports in the future. To reopen the bug report you can click on the current status, under the Status column, and change the Status back to "New". Thanks again!

Changed in openoffice.org:
status: Incomplete → Invalid
Adam Porter (alphapapa) wrote :

Yes, it is in the OO version that's in Hardy.

Changed in openoffice.org:
status: Invalid → New
Tobias Jost (tjost) wrote :

I think I may have understood the problem and was able to reproduce the issue (see attached presentation)

* (Rotated) Images partially outside the canvas generally work well
* Copy&Pasted Slides move the Image completely inside of the canvas
* Blank slides with Copy&Pasted content from other slides work well

so instead of copy&pasting the slides, creating a blank slide and copy&paste the content is a workaround.

If that's indeed the bug Adam Porter encounters, I can confirm it.

Please bear with me, I'm not an experienced Impress/MS PP user.

Thank you for investigating all that, Tobias.

On Fri, Sep 26, 2008 at 10:38, Tobias Jost <email address hidden> wrote:
> I think I may have understood the problem and was able to reproduce the
> issue (see attached presentation)
>
> * (Rotated) Images partially outside the canvas generally work well
> * Copy&Pasted Slides move the Image completely inside of the canvas
> * Blank slides with Copy&Pasted content from other slides work well
>
> so instead of copy&pasting the slides, creating a blank slide and
> copy&paste the content is a workaround.
>
> If that's indeed the bug Adam Porter encounters, I can confirm it.
>
> Please bear with me, I'm not an experienced Impress/MS PP user.
>
> ** Attachment added: "Test Presentation (hopefully) describing the bug"
> http://launchpadlibrarian.net/17982598/test.odp
>
> --
> Impress moves objects on its own; can't lock them; throws work away!
> https://bugs.launchpad.net/bugs/241486
> You received this bug notification because you are a direct subscriber
> of the bug.
>

Chris Cheney (ccheney) wrote :

Thanks guys, I verified this happens on official 3.0.0 and reported it upstream.

Changed in openoffice.org:
importance: Undecided → Low
status: New → Triaged
Changed in openoffice:
status: Unknown → Confirmed

Adam Porter, this issue is unreproducible in LibreOffice Impress. Does this work for you?

lsb_release -rd
Description: Ubuntu 11.04
Release: 11.04

apt-cache policy libreoffice-writer
libreoffice-writer:
  Installed: 1:3.3.2-1ubuntu5
  Candidate: 1:3.3.2-1ubuntu5
  Version table:
 *** 1:3.3.2-1ubuntu5 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty-updates/main i386 Packages
        100 /var/lib/dpkg/status
     1:3.3.2-1ubuntu4 0
        500 http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ natty/main i386 Packages

Changed in libreoffice (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Changed in openoffice.org (Ubuntu):
status: Triaged → Won't Fix

[This is an automated message.]
There are no new official OpenOffice.org releases in Ubuntu packaging anymore => Won't Fix

If the problem persists, please mark this bug as "also affects project Libreoffice" or "also affects distribution Libreoffice (Ubuntu)" if that has not happened already.

Please leave references to upstream OpenOffice.org bugs in place to allow cross pollination.

Bryan Quigley (bryanquigley) wrote :

Thank you for reporting this bug to Ubuntu. This Ubuntu release has reached EOL for Desktops.
See this document for currently supported Ubuntu releases: https://wiki.ubuntu.com/Releases

Since this bug hasn't been touched in a while and the Incomplete autoclose didn't work, I'm going to close it.

If you can still reproduce on a new version of Ubuntu, please reopen it.

Changed in libreoffice (Ubuntu):
status: Incomplete → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.