Font style toggle buttons do not work correctly

Bug #160686 reported by JBLingan on 2007-11-07
2
Affects Status Importance Assigned to Milestone
openoffice.org (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

The problem occurs using OpenOffice.org 2.3 word processing module.

In the following steps use CTRL+B to toggle the Bold font style where indicated by [CTR+B]. To reproduce this problem it is IMPORTANT that you DO NOT PRESS ENTER. The problem occurs when trying to toggle the Bold effect on and off within an unbroken sentence.

BEGIN WITH A NEW DOCUMENT and type the following sentence pressing [CTRL+B] where indicated:

[CTRL+B]This will appear Bold; [CTRL+B]This will appear normal; [CTRL+B]This should be Bold but is not.

Note that prior to typing anything, the Bold, Italic, and Underline toggles function normally. Apparently, the failure occurs when the feature is called the second time. This is probably a minor bug involving a flag. I have not looked at the source code so I'm just guessing. I hope you find it--this is VERY ANNOYING. Contact me if you need more information: <email address hidden>

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. This bug did not have a package associated with it, which is important for ensuring that it gets looked at by the proper developers. You can learn more about finding the right package at https://wiki.ubuntu.com/Bugs/FindRightPackage . I have classified this bug as a bug in openoffice.org

Chris Cheney (ccheney) wrote :

I believe that this bug has been corrected in Ubuntu hardy openoffice.org 1:2.4.0~rc2-1ubuntu3 so I am marking it as Fix Released. If after upgrading you continue to have problems with this issue then feel free to reopen this bug.

Thanks,

Chris Cheney

Changed in openoffice.org:
status: New → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers