Intrepid: Oem Installs fail on Kubuntu

Bug #251634 reported by Dave Morley on 2008-07-24
2
Affects Status Importance Assigned to Milestone
oem-config (Ubuntu)
High
Unassigned
Intrepid
High
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: oem-config

Testing for alpha 3 show oem-config to fail on kubuntu alternative 32 and 64 bit.

Kubuntu's failure occurs firstly in 2 places:

1/ Hitting the "prepare to ship to end user" button does nothing. This is on the whole down to the no function of kdesudo. However running "sudo oem-config-prepare" showed up a number of error but apparently worked.

2/ Upon reboot you are greeted by a black screen with a white outlined black cross (cursor) and nothing else.

Log files to follow once I re-install.

Colin Watson (cjwatson) wrote :

Please supply more detail, and file separate bugs for separate problems.

Exactly what were the failures you refer to? Logs (/var/log/oem-config.log) would be helpful.

Changed in oem-config:
status: New → Incomplete
Dave Morley (davmor2) on 2008-07-25
description: updated
Dave Morley (davmor2) on 2008-07-25
description: updated
Dave Morley (davmor2) wrote :

Errors from running the sudo oem-config-prepare command

oem@ubuntu:~$ sudo oem-config-prepare
 Adding system startup for /etc/init.d/oem-config ...
   /etc/rc2.d/S12oem-config -> ../init.d/oem-config
   /etc/rc3.d/S12oem-config -> ../init.d/oem-config
   /etc/rc4.d/S12oem-config -> ../init.d/oem-config
   /etc/rc5.d/S12oem-config -> ../init.d/oem-config
Error: "/var/tmp/kdecache-oem" is owned by uid 29999 instead of uid 0.
Error: "/tmp/kde-oem" is owned by uid 29999 instead of uid 0.
kdialog(14149) KToolInvocation::klauncher: klauncher not running... launching kdeinit
Error: "/tmp/kde-oem" is owned by uid 29999 instead of uid 0.
Error: "/tmp/ksocket-oem" is owned by uid 29999 instead of uid 0.
kdeinit4: Shutting down running client.
kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/libexec/klauncher
Error: "/tmp/ksocket-oem" is owned by uid 29999 instead of uid 0.
Error: "/tmp/kde-oem" is owned by uid 29999 instead of uid 0.
kdeinit4: preparing to launch /usr/bin/kded4
Error: "/var/tmp/kdecache-oem" is owned by uid 29999 instead of uid 0.
kdeinit4: preparing to launch /usr/bin/kbuildsycoca4
kbuildsycoca4 running...
Error: "/var/tmp/kdecache-oem" is owned by uid 29999 instead of uid 0.
Error: "/var/tmp/kdecache-oem" is owned by uid 29999 instead of uid 0.
kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/libexec/kconf_update
Error: "/tmp/kde-oem" is owned by uid 29999 instead of uid 0.
kdeinit4: preparing to launch /usr/bin/knotify4
Error: "/var/tmp/kdecache-oem" is owned by uid 29999 instead of uid 0.
kdialog(14149): Couldn't start knotify from knotify4.desktop: "KDEInit could not launch '/usr/bin/knotify4'."

kdeinit4: preparing to launch /usr/lib/kde4/libexec/kconf_update

Dave Morley (davmor2) wrote :
Dave Morley (davmor2) wrote :
Dave Morley (davmor2) wrote :

Still happening in 20080811

Dave Morley (davmor2) wrote :

Is this bug still incomplete as I have given the info required?

Colin Watson (cjwatson) on 2008-08-18
Changed in oem-config:
importance: Undecided → High
status: Incomplete → Confirmed
Jonathan Riddell (jr) wrote :

Should be fixed in oem-config 1.48

Changed in oem-config:
status: Confirmed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers