Keyboard layout test doesn't seem to work in firstboot

Bug #106971 reported by Matt Zimmerman on 2007-04-16
2
Affects Status Importance Assigned to Milestone
oem-config (Ubuntu)
Medium
Colin Watson

Bug Description

Binary package hint: oem-config

I used a dvorak layout in d-i, but then chose plain U.S. English in firstboot. The text input box for testing the layout still used dvorak, though.

Once I clicked through to the next screen, the layout was correct and I was able to enter my login details as expected, and the layout was correct from there onward.

Related branches

Torsten Spindler (tspindler) wrote :

The type to test setting in keyboard preferences does not work for me either.

Changed in oem-config:
status: New → Confirmed
Torsten Spindler (tspindler) wrote :

Still the same on 2008-02-25. It works on ubiquity though.

Colin Watson (cjwatson) wrote :

I noticed this in the RC-candidate Hardy DVD. How odd.

Changed in oem-config:
importance: Undecided → Medium
Torsten Spindler (tspindler) wrote :

The gnome-keyboard-properties test textbox does not work for me on an installed system either right now.

Colin Watson (cjwatson) wrote :

Having figured out what's wrong, the gnome-keyboard-properties problem is an unrelated bug.

Changed in oem-config:
assignee: nobody → kamion
status: Confirmed → Fix Committed
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

This bug was fixed in the package oem-config - 1.37

---------------
oem-config (1.37) hardy; urgency=low

  * Fix built-in lists of keyboard variant names (patch from ubiquity;
    LP: #106971).

 -- Colin Watson <email address hidden> Tue, 22 Apr 2008 09:59:27 +0100

Changed in oem-config:
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers