package octave3.2 3.2.4-12 failed to install/upgrade: subprocess installed post-installation script returned error exit status 127

Bug #977067 reported by Giacomo Arcolini on 2012-04-09
22
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
octave3.2 (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

octave starts and always exit.

ProblemType: Package
DistroRelease: Ubuntu 12.04
Package: octave3.2 3.2.4-12
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.2.0-22.35-generic 3.2.14
Uname: Linux 3.2.0-22-generic x86_64
NonfreeKernelModules: fglrx
ApportVersion: 2.0-0ubuntu4
AptOrdering:
 octave3.2: Install
 octave3.2: Configure
Architecture: amd64
Date: Mon Apr 9 10:53:25 2012
ErrorMessage: subprocess installed post-installation script returned error exit status 127
InstallationMedia: Ubuntu 12.04 LTS "Precise Pangolin" - Beta amd64 (20120328)
SourcePackage: octave3.2
Title: package octave3.2 3.2.4-12 failed to install/upgrade: subprocess installed post-installation script returned error exit status 127
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

tags: removed: need-duplicate-check
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in octave3.2 (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Mike Miller (mtmiller) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. I am unable to reproduce this bug on Ubuntu 12.04 by removing and reinstalling the octave3.2 package.

I notice that you have the fglrx package installed. This package should be providing the libGL.so.1 library that appears to be missing on your system. Something might be missing or misconfigured on your system. If you still see this error occurring, what is the complete output of the following command:

  $ ldconfig -p | grep libGL.so.1

Does uninstalling and reinstalling the fglrx package fix or change anything?

Changed in octave3.2 (Ubuntu):
status: Confirmed → Incomplete

Hi Mike

Thanks for looking into this. Unfortunately I'm no longer using octave, so I can't report on this anymore. If I am the only one who reported on this, I would assume that it was indeed a misconfigured system that caused it and consider this bug resolved.

On Sun Feb 22 05:22:08 2015 GMT+0100, Mike Miller wrote:
> Thank you for taking the time to report this bug and helping to make
> Ubuntu better. I am unable to reproduce this bug on Ubuntu 12.04 by
> removing and reinstalling the octave3.2 package.
>
> I notice that you have the fglrx package installed. This package should
> be providing the libGL.so.1 library that appears to be missing on your
> system. Something might be missing or misconfigured on your system. If
> you still see this error occurring, what is the complete output of the
> following command:
>
> $ ldconfig -p | grep libGL.so.1
>
> Does uninstalling and reinstalling the fglrx package fix or change
> anything?
>
> ** Changed in: octave3.2 (Ubuntu)
> Status: Confirmed => Incomplete
>
> --
> You received this bug notification because you are subscribed to a
> duplicate bug report (999169).
> https://bugs.launchpad.net/bugs/977067
>
> Title:
> package octave3.2 3.2.4-12 failed to install/upgrade: subprocess
> installed post-installation script returned error exit status 127
>
> Status in octave3.2 package in Ubuntu:
> Incomplete
>
> Bug description:
> octave starts and always exit.
>
> ProblemType: Package
> DistroRelease: Ubuntu 12.04
> Package: octave3.2 3.2.4-12
> ProcVersionSignature: Ubuntu 3.2.0-22.35-generic 3.2.14
> Uname: Linux 3.2.0-22-generic x86_64
> NonfreeKernelModules: fglrx
> ApportVersion: 2.0-0ubuntu4
> AptOrdering:
> octave3.2: Install
> octave3.2: Configure
> Architecture: amd64
> Date: Mon Apr 9 10:53:25 2012
> ErrorMessage: subprocess installed post-installation script returned error exit status 127
> InstallationMedia: Ubuntu 12.04 LTS "Precise Pangolin" - Beta amd64 (20120328)
> SourcePackage: octave3.2
> Title: package octave3.2 3.2.4-12 failed to install/upgrade: subprocess installed post-installation script returned error exit status 127
> UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
>
> To manage notifications about this bug go to:
> https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/octave3.2/+bug/977067/+subscriptions
>

Mike Miller (mtmiller) wrote :

Thanks for responding that you no longer have a way to reproduce this.

There were a few users who claimed that this bug affects them too, so I will leave this bug in the incomplete state in case anyone else subscribed can provide more information to help debug the error. Otherwise it will expire and close automatically after some time.

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for octave3.2 (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in octave3.2 (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers