Cursor screen tracking

Bug #986396 reported by Jim Strong on 2012-04-20
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
nvidia-graphics-drivers (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Excuse me if this has been answered/fixed but could not find this paticular issue. I'll be brief as possible.

3 screens in this order: [scr2][scr0][scr1] with Xinerama configured.

1st I see the unity bar on all 3 screens.

When I move my mouse between screens below is the order my mouse will show up.

I can go back and forth from [scr0] to [scr1] ([scr0]<->[scr1)
but when I go from [scr0] to [scr2] it jumps to [scr1]

Below is what happens when I move my mouse.

[scr0]->[scr1]->[scr0]->[scr2]->[scr1] (it jumps across [scr0]

This is how my xorg.conf is;
Section "ServerLayout"
    Identifier "Layout0"
    Screen 0 "Screen0" RightOf "Screen2"
    Screen 1 "Screen1" RightOf "Screen0"
    Screen 2 "Screen2" 0 0
    InputDevice "Keyboard0" "CoreKeyboard"
    InputDevice "Mouse0" "CorePointer"
    Option "Xinerama" "1"
EndSection

But the NVIDIA control panel gives absolute settings with [scr2] being +0+0 and [scr0] being +1920+0... etc..

Hope this helps.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 12.04
Package: xorg 1:7.6+12ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.2.0-23.36-generic 3.2.14
Uname: Linux 3.2.0-23-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia
.proc.driver.nvidia.gpus.0: Error: [Errno 21] Is a directory: '/proc/driver/nvidia/gpus/0'
.proc.driver.nvidia.gpus.1: Error: [Errno 21] Is a directory: '/proc/driver/nvidia/gpus/1'
.proc.driver.nvidia.registry: Binary: ""
.proc.driver.nvidia.version:
 NVRM version: NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module 295.40 Thu Apr 5 21:37:00 PDT 2012
 GCC version: gcc version 4.6.3 (Ubuntu/Linaro 4.6.3-1ubuntu5)
.tmp.unity.support.test.1:

ApportVersion: 2.0.1-0ubuntu6
Architecture: amd64
CompizPlugins: [core,composite,opengl,compiztoolbox,decor,vpswitch,snap,mousepoll,resize,place,move,wall,grid,regex,imgpng,session,gnomecompat,animation,fade,workarounds,scale,expo,ezoom]
CompositorRunning: None
Date: Fri Apr 20 16:30:15 2012
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: precise
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus:
 nvidia-current, 295.40, 3.2.0-20-generic, x86_64: installed
 nvidia-current, 295.40, 3.2.0-23-generic, x86_64: installed
EcryptfsInUse: Yes
ExtraDebuggingInterest: Yes, whatever it takes to get this fixed in Ubuntu
GraphicsCard:
 NVIDIA Corporation G98 [Quadro NVS 420] [10de:06f8] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: NVIDIA Corporation Device [10de:057e]
   Subsystem: NVIDIA Corporation Device [10de:057e]
InstallationMedia: Ubuntu 12.04 LTS "Precise Pangolin" - Beta amd64 (20120328)
JockeyStatus:
 xorg:nvidia_current - NVIDIA accelerated graphics driver (Proprietary, Enabled, In use)
 xorg:nvidia_current_updates - NVIDIA accelerated graphics driver (post-release updates) (Proprietary, Disabled, Not in use)
MachineType: Dell Inc. Precision WorkStation T3500
ProcEnviron:
 TERM=xterm
 PATH=(custom, no user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.2.0-23-generic root=UUID=91368611-c360-4bdb-9486-b6ea569abe36 ro quiet splash vt.handoff=7
SourcePackage: xorg
Symptom: display
UnitySupportTest: Error: command ['/usr/lib/nux/unity_support_test', '-p', '-f'] failed with exit code 1: Error: no composite extension
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 07/22/2011
dmi.bios.vendor: Dell Inc.
dmi.bios.version: A12
dmi.board.name: 09KPNV
dmi.board.vendor: Dell Inc.
dmi.board.version: A01
dmi.chassis.type: 7
dmi.chassis.vendor: Dell Inc.
dmi.modalias: dmi:bvnDellInc.:bvrA12:bd07/22/2011:svnDellInc.:pnPrecisionWorkStationT3500:pvr:rvnDellInc.:rn09KPNV:rvrA01:cvnDellInc.:ct7:cvr:
dmi.product.name: Precision WorkStation T3500
dmi.sys.vendor: Dell Inc.
version.compiz: compiz 1:0.9.7.6-0ubuntu1
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.32-1ubuntu1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 8.0.2-0ubuntu3
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 8.0.2-0ubuntu3
version.nvidia-graphics-drivers: nvidia-graphics-drivers N/A
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.11.4-0ubuntu10.1
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.7.0-0ubuntu1
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:6.14.99~git20111219.aacbd629-0ubuntu2
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.17.0-1ubuntu4
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:0.0.16+git20111201+b5534a1-1build2

Jim Strong (wdwr04gwh-jim) wrote :
bugbot (bugbot) on 2012-04-26
affects: xorg (Ubuntu) → nvidia-graphics-drivers (Ubuntu)
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers