When i start libreoffice spreadSheet and cut some cell the system freeze.

Bug #853598 reported by TsFox on 2011-09-19
18
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
nvidia-graphics-drivers (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

I'm using Classic desktop - 11.04 64 bit.
2.6.38-11-generic #48-Ubuntu SMP Fri Jul 29 19:02:55 UTC 2011 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 11.04
Package: libreoffice (not installed)
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.38-11.48-generic 2.6.38.8
Uname: Linux 2.6.38-11-generic x86_64
Architecture: amd64
Date: Sun Sep 18 23:16:48 2011
InstallationMedia: Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" - Release amd64 (20110427.1)
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_US:en
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: libreoffice
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
---
Architecture: amd64
DistroCodename: natty
DistroRelease: Ubuntu 11.04
DistroVariant: ubuntu
InstallationMedia: Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" - Release amd64 (20110427.1)
NonfreeKernelModules: nvidia
Package: xorg 1:7.6+4ubuntu3.1
PackageArchitecture: amd64
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_US:en
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.38-11.48-generic 2.6.38.8
Tags: natty ubuntu
Uname: Linux 2.6.38-11-generic x86_64
UnreportableReason: Please work this issue through technical support channels first.
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups: adm admin cdrom dialout lpadmin plugdev sambashare

TsFox, thank you for reporting this and helping make Ubuntu better. Could you please attach the file that when you cut demonstrates this problem? What specifically do you cut to cause this problem? Does this happen consistently or intermittently? When the system freezes how long does it do so for? Are other applications responsive or no?

Changed in libreoffice (Ubuntu):
status: New → Incomplete
TsFox (thuener) wrote :

The problem not happens with specific file, happens with any file.
When i cut and paste any cells.
This happen any time i try do use libreOffice with cut and paste.
The computer freezes completely, only the mouse still works and the only solution is to shutdown in the button.

Changed in libreoffice (Ubuntu):
status: Incomplete → New
TsFox (thuener) wrote :

It seems that the problem is not with libreOffice, i had a similar crash with eclipse when i was debug some code. This time i was able to access tty1 and restart the gdm. The problem is really annoying. I can reproduce the problem so it's no randomly.

TsFox, please perform at the Terminal:

apport-collect 853598

As well, please follow the steps noted at https://wiki.ubuntu.com/X/Reporting

affects: libreoffice (Ubuntu) → xorg (Ubuntu)
Changed in xorg (Ubuntu):
status: New → Incomplete

apport information

tags: added: apport-collected ubuntu
description: updated
bugbot (bugbot) on 2011-09-23
affects: xorg (Ubuntu) → nvidia-graphics-drivers (Ubuntu)
TsFox (thuener) wrote :

Some useful information i have nvidia optimus on my laptop and i'm using bumblebee https://github.com/MrMEEE/bumblebee package.

Changed in nvidia-graphics-drivers (Ubuntu):
status: Incomplete → Opinion
status: Opinion → New

TsFox, it seems that you are not using a software package provided by the official Ubuntu repositories. Because of this the Ubuntu project can not support or fix your particular bug. Please report this bug to the provider of the software package. Thanks!

If you are interested in learning more about software repositories and Ubuntu the following pages should be informative:

1. http://www.ubuntu.com/project/about-ubuntu/components - information about Ubuntu repositories
2. https://help.ubuntu.com/community/Repositories - information regarding managing repositories

Changed in nvidia-graphics-drivers (Ubuntu):
status: New → Invalid
TsFox (thuener) wrote :

The problem is not with bumblebee i think i'm having the same bug that is report here https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/compiz/+bug/775060 . The trick with metacity helps me, but it is a palliative for the problem..

I am experiencing same problem on a Dell Latitude E6510 with intel graphics.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers