External monitor unknown on sony series s laptop

Bug #775912 reported by Sh4d on 2011-05-02
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
nvidia-graphics-drivers (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: xorg

I'm running the test on the external monitor on my sony VPCS11E7E (http://testcases.qa.ubuntu.com/Hardware/GFX/ExternalPrimary). Monitors app tells me 'Monitor Unknonw', so I cannot change resolution.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 11.04
Package: xorg 1:7.6+4ubuntu3
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.38-8.42-generic-pae 2.6.38.2
Uname: Linux 2.6.38-8-generic-pae i686
NonfreeKernelModules: nvidia
.proc.driver.nvidia.gpus.0: Error: [Errno 21] Is a directory: '/proc/driver/nvidia/gpus/0'
.proc.driver.nvidia.registry: Binary: ""
.proc.driver.nvidia.version:
 NVRM version: NVIDIA UNIX x86 Kernel Module 270.41.06 Mon Apr 18 14:54:25 PDT 2011
 GCC version: gcc version 4.5.2 (Ubuntu/Linaro 4.5.2-8ubuntu4)
Architecture: i386
CompizPlugins: [core,bailer,detection,composite,opengl,decor,mousepoll,vpswitch,regex,animation,snap,expo,move,compiztoolbox,place,grid,gnomecompat,wall,ezoom,workarounds,staticswitcher,resize,fade,scale,session,unityshell]
CompositorRunning: compiz
Date: Mon May 2 23:18:08 2011
DistUpgraded: Log time: 2011-02-28 01:24:31.266821
DistroCodename: natty
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus: nvidia-current, 270.41.06, 2.6.38-8-generic-pae, i686: installed
GraphicsCard:
 nVidia Corporation GT218 [GeForce 310M] [10de:0a75] (rev a2) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Sony Corporation Device [104d:9069]
InstallationMedia: Ubuntu 10.10 "Maverick Meerkat" - Release i386 (20101007)
JockeyStatus: xorg:nvidia_current - NVIDIA accelerated graphics driver (Proprietary, Enabled, Not in use)
MachineType: Sony Corporation VPCS11E7E
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_US:en
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.38-8-generic-pae root=UUID=5363386b-16bc-41c4-8aa6-ff75756fed50 ro quiet splash nomodeset video=uvesafb:mode_option=1360x768-24,mtrr=3,scroll=ywrap vt.handoff=7
Renderer: Unknown
SourcePackage: xorg
Symptom: display
UpgradeStatus: Upgraded to natty on 2011-03-25 (37 days ago)
dmi.bios.date: 09/30/2010
dmi.bios.vendor: INSYDE
dmi.bios.version: R0310Q3
dmi.board.asset.tag: N/A
dmi.board.name: VAIO
dmi.board.vendor: Sony Corporation
dmi.board.version: N/A
dmi.chassis.asset.tag: N/A
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: Sony Corporation
dmi.chassis.version: N/A
dmi.modalias: dmi:bvnINSYDE:bvrR0310Q3:bd09/30/2010:svnSonyCorporation:pnVPCS11E7E:pvrC103YRMQ:rvnSonyCorporation:rnVAIO:rvrN/A:cvnSonyCorporation:ct10:cvrN/A:
dmi.product.name: VPCS11E7E
dmi.product.version: C103YRMQ
dmi.sys.vendor: Sony Corporation
version.compiz: compiz 1:0.9.4+bzr20110415-0ubuntu2
version.libdrm2: libdrm2 2.4.23-1ubuntu6
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 7.10.2-0ubuntu2
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 7.10.2-0ubuntu2
version.nvidia-graphics-drivers: nvidia-graphics-drivers N/A
version.xserver-xorg: xserver-xorg 1:7.6+4ubuntu3
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:6.14.0-0ubuntu4
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.14.0-4ubuntu7.1
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:0.0.16+git20110107+b795ca6e-0ubuntu7

Sh4d (sh4d0000) wrote :
bugbot (bugbot) on 2011-05-03
affects: xorg (Ubuntu) → nvidia-graphics-drivers (Ubuntu)
Bryce Harrington (bryce) wrote :

Hey sh4d0000,

You filed this bug report against natty, but I see it's still open and
doesn't appear to have much activity recently. So, now that oneiric
is released and stable, this may be a good point for you to upgrade
and re-test if this issue is still present there.

If it's solved in the new release and you think it's worth backporting
the fix, please indicate that. Or if having the fix in the new release
is good enough, feel free to close out the bug (or let us know and we'll
close it.)

If it's not solved, leave the bug report open. I can't promise we'll
get to it (we get way more bugs filed than we can usually get to), but
your testing and feedback can help out if and when we do.

Changed in nvidia-graphics-drivers (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Sh4d (sh4d0000) wrote :

It's solved, thanks so much!!

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for nvidia-graphics-drivers (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in nvidia-graphics-drivers (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
Ubuntu QA Website (ubuntuqa) wrote :

This bug has been reported on the Ubuntu laptop testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://laptop.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/775912

tags: added: laptop-testing
To post a comment you must log in.