NVIDIA X server settings crashes while changing resolution

Bug #744909 reported by Remco Brenninkmeijer on 2011-03-29
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
nvidia-graphics-drivers (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

I'll changed from 1920x1080 to 900x600. I cancel and found (after 'cleaning' the black with a window) Server settings not running anymore. When I redid the same procedure I again got a crash, now with this message:

Your current changes to the X server display configuration may no longer be applied due to changes made to the running X server.

You may either reload the current X server settings and lose any configuration setup in this page, or select "Cancel" and save your changes to the X configuration file (requires restarting X to take effect.)

If you select "Cancel", you will only be allowed to apply settings once you have reset the configuration.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 11.04
Package: xorg 1:7.6~3ubuntu11
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.38-7.39-generic 2.6.38
Uname: Linux 2.6.38-7-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia
.proc.driver.nvidia.gpus.0: Error: [Errno 21] Is a directory: '/proc/driver/nvidia/gpus/0'
.proc.driver.nvidia.registry: Binary: ""
.proc.driver.nvidia.version:
 NVRM version: NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module 270.30 Fri Feb 25 14:34:55 PST 2011
 GCC version: gcc version 4.5.2 (Ubuntu/Linaro 4.5.2-7ubuntu1)
Architecture: amd64
CompizPlugins: [core,bailer,detection,composite,opengl,decor,mousepoll,vpswitch,regex,animation,snap,expo,move,compiztoolbox,place,grid,imgpng,gnomecompat,wall,ezoom,workarounds,staticswitcher,resize,fade,unitymtgrabhandles,scale,session,unityshell]
CompositorRunning: compiz
Date: Tue Mar 29 14:05:30 2011
DistUpgraded: Fresh install
DistroCodename: natty
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus: nvidia-current, 270.30, 2.6.38-7-generic, x86_64: installed
GdmLog1:

GdmLog2:

GraphicsCard:
 nVidia Corporation GF104 [GeForce GTX 460] [10de:0e22] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: Giga-byte Technology Device [1458:34fc]
InstallationMedia: Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" - Alpha amd64 (20110329)
JockeyStatus: xorg:nvidia_current - NVIDIA accelerated graphics driver (Proprietary, Enabled, In use)
MachineType: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-870A-USB3
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_US:en
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.38-7-generic root=UUID=9eef595b-051d-48fa-bf75-a38fc9bb083b ro quiet splash vt.handoff=7
Renderer: Unknown
SourcePackage: xorg
Symptom: display
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 02/23/2011
dmi.bios.vendor: Award Software International, Inc.
dmi.bios.version: F2
dmi.board.name: GA-870A-USB3
dmi.board.vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd.
dmi.board.version: x.x
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd.
dmi.modalias: dmi:bvnAwardSoftwareInternational,Inc.:bvrF2:bd02/23/2011:svnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:pnGA-870A-USB3:pvr:rvnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:rnGA-870A-USB3:rvrx.x:cvnGigabyteTechnologyCo.,Ltd.:ct3:cvr:
dmi.product.name: GA-870A-USB3
dmi.sys.vendor: Gigabyte Technology Co., Ltd.
version.compiz: compiz 1:0.9.4git20110322-0ubuntu5
version.libdrm2: libdrm2 2.4.23-1ubuntu5
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 7.10.1-0ubuntu3
version.nvidia-graphics-drivers: nvidia-graphics-drivers N/A
version.xserver-xorg: xserver-xorg 1:7.6~3ubuntu11
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:6.14.0-0ubuntu4
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.14.0-4ubuntu4
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:0.0.16+git20110107+b795ca6e-0ubuntu6

Remco Brenninkmeijer (requist1) wrote :
Bryce Harrington (bryce) wrote :

Hi Remco,

The log files included with this bug report do not show evidence of a crash. Please reproduce the issue again and collect the backtrace from your /var/log/Xorg.0.log* file. A full backtrace from gdb would be even better.

Changed in nvidia-graphics-drivers (Ubuntu):
status: New → Incomplete
bugbot (bugbot) wrote :

We're closing this bug since it is has been some time with no response from the original reporter. However, if the issue still exists please feel free to reopen with the requested information. Also, if you could, please test against the latest development version of Ubuntu, since this confirms the bug is one we may be able to pass upstream for help.

Changed in nvidia-graphics-drivers (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers