random freeze

Bug #1663922 reported by John Cushman on 2017-02-11
22
This bug affects 5 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
nvidia-graphics-drivers (Ubuntu)
Critical
Unassigned

Bug Description

i suspect an xorg bug, but really don't know. Experiencing many random freezes, under all conditions over the past 10 days+/-.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 16.04
Package: xorg 1:7.7+13ubuntu3
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-62.83-generic 4.4.40
Uname: Linux 4.4.0-62-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia_uvm nvidia_drm nvidia_modeset nvidia
.proc.driver.nvidia.gpus.0000.01.00.0: Error: [Errno 21] Is a directory: '/proc/driver/nvidia/gpus/0000:01:00.0'
.proc.driver.nvidia.registry: Binary: ""
.proc.driver.nvidia.version:
 NVRM version: NVIDIA UNIX x86_64 Kernel Module 367.57 Mon Oct 3 20:37:01 PDT 2016
 GCC version: gcc version 5.4.0 20160609 (Ubuntu 5.4.0-6ubuntu1~16.04.4)
.proc.driver.nvidia.warnings.fbdev:
 Your system is not currently configured to drive a VGA console
 on the primary VGA device. The NVIDIA Linux graphics driver
 requires the use of a text-mode VGA console. Use of other console
 drivers including, but not limited to, vesafb, may result in
 corruption and stability problems, and is not supported.
.tmp.unity_support_test.0:

ApportVersion: 2.20.1-0ubuntu2.5
Architecture: amd64
BootLog:
 [ OK ] Started LSB: Speech Dispatcher.
 [ OK ] Started LSB: Set the CPU Frequency Scaling governor to "ondemand".
 [ OK ] Started LSB: automatic crash report generation.
CompizPlugins: No value set for `/apps/compiz-1/general/screen0/options/active_plugins'
CompositorRunning: compiz
CompositorUnredirectDriverBlacklist: '(nouveau|Intel).*Mesa 8.0'
CompositorUnredirectFSW: true
Date: Sat Feb 11 12:10:12 2017
DistUpgraded: 2016-10-14 14:16:06,488 DEBUG icon theme changed, re-reading
DistroCodename: xenial
DistroVariant: ubuntu
DkmsStatus:
 bbswitch, 0.8, 4.4.0-62-generic, x86_64: installed
 nvidia-367, 367.57, 4.4.0-62-generic, x86_64: installed
GraphicsCard:
 NVIDIA Corporation GF106 [GeForce GTS 450] [10de:0dc4] (rev a1) (prog-if 00 [VGA controller])
   Subsystem: eVga.com. Corp. GF106 [GeForce GTS 450] [3842:1450]
InstallationDate: Installed on 2016-10-14 (120 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 14.04.1 LTS "Trusty Tahr" - Release amd64 (20140722.2)
Lsusb:
 Bus 002 Device 002: ID 8087:0020 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
 Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
 Bus 001 Device 003: ID 046d:c52b Logitech, Inc. Unifying Receiver
 Bus 001 Device 002: ID 8087:0020 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
 Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_US
 PATH=(custom, no user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.4.0-62-generic root=UUID=e76674b7-6502-4011-a540-cd8b8bd51585 ro quiet splash acpi=noirq vt.handoff=7
SourcePackage: xorg
UpgradeStatus: Upgraded to xenial on 2016-10-14 (119 days ago)
dmi.bios.date: 10/19/2009
dmi.bios.vendor: Intel Corp.
dmi.bios.version: TCIBX10H.86A.0020.2009.1019.2043
dmi.board.asset.tag: To be filled by O.E.M.
dmi.board.name: DH55TC
dmi.board.vendor: Intel Corporation
dmi.board.version: AAE70932-204
dmi.chassis.type: 3
dmi.modalias: dmi:bvnIntelCorp.:bvrTCIBX10H.86A.0020.2009.1019.2043:bd10/19/2009:svn:pn:pvr:rvnIntelCorporation:rnDH55TC:rvrAAE70932-204:cvn:ct3:cvr:
version.compiz: compiz 1:0.9.12.2+16.04.20160823-0ubuntu1
version.ia32-libs: ia32-libs N/A
version.libdrm2: libdrm2 2.4.70-1~ubuntu16.04.1
version.libgl1-mesa-dri: libgl1-mesa-dri 12.0.6-0ubuntu0.16.04.1
version.libgl1-mesa-dri-experimental: libgl1-mesa-dri-experimental N/A
version.libgl1-mesa-glx: libgl1-mesa-glx 12.0.6-0ubuntu0.16.04.1
version.nvidia-graphics-drivers: nvidia-graphics-drivers-* N/A
version.xserver-xorg-core: xserver-xorg-core 2:1.18.4-0ubuntu0.2
version.xserver-xorg-input-evdev: xserver-xorg-input-evdev 1:2.10.1-1ubuntu2
version.xserver-xorg-video-ati: xserver-xorg-video-ati 1:7.7.0-1
version.xserver-xorg-video-intel: xserver-xorg-video-intel 2:2.99.917+git20160325-1ubuntu1.2
version.xserver-xorg-video-nouveau: xserver-xorg-video-nouveau 1:1.0.12-1build2
xserver.bootTime: Sat Feb 11 12:06:27 2017
xserver.configfile: default
xserver.devices:
 input Power Button KEYBOARD, id 6
 input Power Button KEYBOARD, id 7
 input Logitech M310 MOUSE, id 8
 input Logitech K520 KEYBOARD, id 9
xserver.errors:

xserver.logfile: /var/log/Xorg.0.log
xserver.outputs:

xserver.version: 2:1.18.4-0ubuntu0.2

John Cushman (johbarb) wrote :
Timo Aaltonen (tjaalton) on 2017-02-11
affects: xorg (Ubuntu) → nvidia-graphics-drivers (Ubuntu)
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in nvidia-graphics-drivers (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Daniel Cantarín (omega-canta) wrote :

Happens to me since about a month. IDK if xorg or some other desktop subsystem, but the screen suddenly turns unresponsive except for a very laggy mouse cursor. Most of the time it happens with firefox after seeing some video (inside firefox, like in youtube, or outside, like using videos or vlc); the video end, we go to firefox, ans out of nowhere the screen's static and the mouse looks like the machine is slow as hell.

The session's still up, as i can enter via ssh from another device. But i can't change tty with alt+ctrl+Fx, as the desktop doesn't take commands anymore.

Will try to find some log somewhere and post it here.

Changed in nvidia-graphics-drivers (Ubuntu):
importance: Undecided → Critical
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers