Ubuntu live cd and base install is frozen during boot

Bug #561007 reported by aurin on 2010-04-11
12
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
nvidia-graphics-drivers-180 (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Hi!

It's a problem since Ubuntu 9.10.
The live cd and the base install is frozen during boot, you can see
the Ubuntu logo and then nothing, you only can turn off the PC.
I can install the system only with the alternate cd and I have to
boot first time with rescue mode to get a root promt and install the
nvidia proprietary driver and make an xorg.conf file in the /etc
with driver nvidia or only make a falesafe xorg.conf with the vesa
driver (vesa only probe with ubuntu 9.10 not 10.04 but it works surley
under 10.04 also).
My GPU is nothing extra, it's an nvidia 9600GT. Under 9.04 there is
no problem, the live cd and base install is work fine.

Thanks you for your help (and sorry if my english is not so good).
Bye

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.04
Package: xorg 1:7.5+5ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-19.28-generic 2.6.32.10+drm33.1
Uname: Linux 2.6.32-19-generic i686
NonfreeKernelModules: nvidia
Architecture: i386
Date: Sun Apr 11 23:02:48 2010
DkmsStatus: nvidia-current, 195.36.15, 2.6.32-19-generic, i686: installed
MachineType: System manufacturer P5Q
ProcCmdLine: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-2.6.32-19-generic root=UUID=d3710431-f498-4e20-93b4-0940dca6027a ro splash vga=795 quiet splash
ProcEnviron:
 LANG=hu_HU.utf8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: xorg
dmi.bios.date: 04/07/2009
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: 2102
dmi.board.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
dmi.board.name: P5Q
dmi.board.vendor: ASUSTeK Computer INC.
dmi.board.version: Rev 1.xx
dmi.chassis.asset.tag: Asset-1234567890
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Chassis Manufacture
dmi.chassis.version: Chassis Version
dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr2102:bd04/07/2009:svnSystemmanufacturer:pnP5Q:pvrSystemVersion:rvnASUSTeKComputerINC.:rnP5Q:rvrRev1.xx:cvnChassisManufacture:ct3:cvrChassisVersion:
dmi.product.name: P5Q
dmi.product.version: System Version
dmi.sys.vendor: System manufacturer
glxinfo: Error: [Errno 2] Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
system:
 distro: Ubuntu
 codename: lucid
 architecture: i686
 kernel: 2.6.32-19-generic

aurin (aurin7) wrote :
Cheng-Chia Tseng (zerng07) wrote :

That is a problem to me, too. I use nVidia 9600GT as well. The problem might be cuased switching to the open source driver "nouvea".

I am searching methods to solve the problem, and I accendently see this bug report. There are somebodies saying that replacing "quiet splash" to "nomedeset" might lead you to a low graphic mode successfully.

I will give a try later.

Cheng-Chia Tseng (zerng07) wrote :

OK, that really works.

priya (priyamtk) on 2010-09-02
affects: ubuntu → mythbuntu-live-autostart (Ubuntu)
affects: mythbuntu-live-autostart (Ubuntu) → xorg (Ubuntu)
Bryce Harrington (bryce) on 2010-09-03
affects: xorg (Ubuntu) → nvidia-graphics-drivers-180 (Ubuntu)
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers