LTS upgrade from 12.04 to 14.04 deleted xorg.conf file completely

Bug #1309927 reported by Michael Lueck on 2014-04-19
14
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
nvidia-graphics-drivers-173 (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

I just completed the LTS upgrade of Xubuntu from 12.04 to 14.04. Upon rebooting, my notebook lost its dual display behavior of cloning the LCD to the external display.

Researching, I found no /etc/X11/xorg.conf file in place.

Fortunately I make backups as I need different configuration settings based on my exact hardware set up configuration. I merely copied the correct template back to xorg.conf, IPL, and the display is now working as expected in this hardware configuration.

Aparently, conf files from Xubuntu 12.04 were still correct as I did not make any changes. The xorg.conf file was mistakenly removed during the LTS upgrade process.

Michael Lueck (mlueck) wrote :

I had this same thing occur on my main desktop computer as well. Knowing that the xorg.conf file got trounced on my main notebook, I made sure I had a good backup of my xorg.conf file before beginning the LTS upgrade.

At the conclusion of the upgrade, the xorg.conf file was still in the directory. Upon IPL, however, it was gone, and X started without the correct settings. I copied from my backup, IPL, and Xubuntu came up with the correct display settings.

This desktop system transitioned up to driver package: nvidia-331 during the LTS upgrade. On this system I had already selected: nvidia-current-updates ... not sure if the notebook had the "-updates" version of the package, might have simply been "current" on that system.

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in nvidia-graphics-drivers-173 (Ubuntu):
status: New → Confirmed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers