nut-client is missing /etc/init.d/ups-monitor for MODE=netclient (is in nut-server)

Bug #920844 reported by Tuomas Heino on 2012-01-24
24
This bug affects 5 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
nut (Debian)
Fix Released
Unknown
nut (Ubuntu)
Medium
Arnaud Quette

Bug Description

Installed only nut-client in order to use nut with MODE=netclient -
/etc/init.d/nut seems to exist only in nut-server, which is otherwise unnecessary for MODE=netclient.

As both nut-server and nut-client need /etc/init.d/nut, either it should be moved to libupsclient1 or both packages should provide an alternative.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 11.10
Package: nut-client 2.6.1-2ubuntu2
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.0.0-14.23-generic 3.0.9
Uname: Linux 3.0.0-14-generic x86_64
ApportVersion: 1.23-0ubuntu4
Architecture: amd64
Date: Tue Jan 24 08:56:30 2012
EcryptfsInUse: Yes
InstallationMedia: Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" - Release amd64 (20111011)
KernelVersion: Linux ub3oo 3.0.0-14-generic #23-Ubuntu SMP Mon Nov 21 20:28:43 UTC 2011 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_IE:en
 LANG=en_IE.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: nut
USBDevices: Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
mtime.conffile..etc.nut.nut.conf: 2012-01-24T08:25:52.325974

Tuomas Heino (iheino+ub) wrote :
Dave Walker (davewalker) on 2012-01-24
Changed in nut (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
Changed in nut (Debian):
status: Unknown → New
Arnaud Quette (aquette) on 2012-01-27
Changed in nut (Ubuntu):
assignee: nobody → Arnaud Quette (aquette)
status: New → In Progress
Changed in nut (Debian):
status: New → Fix Released
Arnaud Quette (aquette) wrote :

This will be fixed with the next sync with Debian (nut-2.6.3-2 or better, nut 2.6.4-1)

-- Arnaud

Simon Déziel (sdeziel) wrote :

Is there any chance to SRU nut-2.6.3-2 to Precise?

markdv77 (markdv77) wrote :

Yes, PLEASE, fix this in Precise also, it's 'LTS' after all... :)

Using nut-client from precise, missing init script for running upsmon.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.