Error: loading icon 'notification-notification-audio-volume-medium' caused error: 'Icon 'notification-notification-audio-volume-medium' not present in theme'

Bug #1412709 reported by Daniel Hahler on 2015-01-20
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
notify-osd (Ubuntu)
High
Iain Lane
notify-osd-icons (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
telephony-service (Ubuntu)
High
Unassigned
Vivid
Undecided
Unassigned

Bug Description

I am seeing the following warning with notify-osd when changing the volume:

   loading icon 'notification-notification-audio-volume-medium' caused error: 'Icon 'notification-notification-audio-volume-medium' not present in theme'

This happens also when running it manually (as in src/send-test-notification.sh):

    notify-send "Volume" -i notification-audio-volume-medium -h int:value:75 -h string:x-canonical-private-synchronous:

When leaving out the "notification-" prefix there's no error:

    notify-send "Volume" -i audio-volume-medium -h int:value:75 -h string:x-canonical-private-synchronous:

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 14.04
Package: notify-osd 0.9.35+14.10.20140819-0ubuntu1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.13.0-44.73-generic 3.13.11-ckt12
Uname: Linux 3.13.0-44-generic x86_64
ApportVersion: 2.14.1-0ubuntu3.6
Architecture: amd64
CurrentDesktop: GNOME
Date: Tue Jan 20 10:41:03 2015
DesktopSession: 'ubuntu'
GtkTheme: 'Numix'
IconTheme: 'ubuntu-mono-dark'
InstallationDate: Installed on 2012-05-28 (966 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 12.04 LTS "Precise Pangolin" - Release amd64 (20120425)
MachineType: LENOVO 42992PG
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/vmlinuz-3.13.0-44-generic root=/dev/mapper/vg0-rootlv ro quiet splash vt.handoff=7
RelatedPackageVersions:
 xserver-xorg 1:7.7+1ubuntu8
 libgl1-mesa-glx 10.1.3-0ubuntu0.2
 libdrm2 2.4.56-1~ubuntu1
 xserver-xorg-video-intel 2:2.99.910-0ubuntu1.3
 xserver-xorg-video-ati 1:7.3.0-1ubuntu3.1
SourcePackage: notify-osd
UpgradeStatus: Upgraded to trusty on 2015-01-17 (2 days ago)
dmi.bios.date: 07/18/2013
dmi.bios.vendor: LENOVO
dmi.bios.version: 8DET69WW (1.39 )
dmi.board.asset.tag: Not Available
dmi.board.name: 42992PG
dmi.board.vendor: LENOVO
dmi.board.version: Not Available
dmi.chassis.asset.tag: No Asset Information
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: LENOVO
dmi.chassis.version: Not Available
dmi.modalias: dmi:bvnLENOVO:bvr8DET69WW(1.39):bd07/18/2013:svnLENOVO:pn42992PG:pvrThinkPadX220Tablet:rvnLENOVO:rn42992PG:rvrNotAvailable:cvnLENOVO:ct10:cvrNotAvailable:
dmi.product.name: 42992PG
dmi.product.version: ThinkPad X220 Tablet
dmi.sys.vendor: LENOVO

Related branches

Daniel Hahler (blueyed) wrote :
Sebastien Bacher (seb128) wrote :

Hey Laney, could you look if that's to due with the gtk update or the gnome->adwaita icon theme change? Seems like quite some notify-osd icons are wrong/changed on vivid with some recent update

Changed in notify-osd (Ubuntu):
assignee: nobody → Iain Lane (laney)
importance: Undecided → High
Iain Lane (laney) wrote :

Funnily enough I had fixed these the other day, just needs uploading.

Changed in notify-osd (Ubuntu):
status: New → In Progress
Changed in telephony-service (Ubuntu):
status: New → In Progress
assignee: nobody → Iain Lane (laney)
Changed in telephony-service (Ubuntu):
importance: Undecided → High
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

This bug was fixed in the package notify-osd-icons - 0.8+15.04.20150202-0ubuntu1

---------------
notify-osd-icons (0.8+15.04.20150202-0ubuntu1) vivid; urgency=medium

  [ Iain Lane ]
  * We don't inherit from the 'gnome' icon theme any more, so our icons
    weren't being found in a default Unity session using ubuntu-mono-
    dark. We do, however, inherit from Humanity, so put the icons under
    this theme. (LP: #1412709)
 -- Ubuntu daily release <email address hidden> Mon, 02 Feb 2015 10:17:35 +0000

Changed in notify-osd-icons (Ubuntu):
status: New → Fix Released
Iain Lane (laney) on 2015-04-08
Changed in notify-osd (Ubuntu):
status: In Progress → Fix Released
Changed in telephony-service (Ubuntu):
assignee: Iain Lane (laney) → nobody
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

This bug was fixed in the package telephony-service - 0.1+15.10.20150709-0ubuntu1

---------------
telephony-service (0.1+15.10.20150709-0ubuntu1) wily; urgency=medium

  [ Gustavo Pichorim Boiko ]
  * Sync the fixes that were released in OTA5: (LP: #1384274, #1433068,
    #1412709, #1427286, #1453004)

 -- CI Train Bot <email address hidden> Thu, 09 Jul 2015 13:46:05 +0000

Changed in telephony-service (Ubuntu):
status: In Progress → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers