ZyDAS ZD1211 wireless mostly doesn't work at startup, Wifi indicator LED never works

Bug #374824 reported by Marc on 2009-05-11
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
network-manager (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

After startup, the network indicator on the screen shows that there is not network, even all hotspots are working. It starts searching networks only when I disable and re-enable the network several times. Sometimes there is network when the system is just started but mostly there is not and I have to play with this disable - re-enable game several times.
The Wireless indicator LED is always off, even the network is working.
The Wifi activating keys are Fn+F2, it doesn't affects the Wifi at all.

I used Windows before, there were always network when the system just started, the LED was always ON in this case, and I could switch it on/off using the FN+F2 key.

I think for most people the FN+F2 and the LED are not so disturbing, but it would be great not to play the game with the wifi at most startup.
Unfortunately I have no idea what does package means, I installed Ubuntu Jaunty from the original Live CD, and the wifi does this from the beginning.

{ USB_DEVICE(0x0b05, 0x171b), .driver_info = DEVICE_ZD1211B },

Asus A9Rp notebook, i386 32 bit architecture

CPU: Intel Celeron M420 1.6 GHz
Chipset: ATI Radeon Express 200M+SB450
Video: ATI Radeon Express 200M
Wlan: Built-in ZyDAS ZD1211 802.11b/g USB

Ubuntu 9.04 Jaunty Jackapole i386
Kernel: 2.6.28-11 Generic

Marc (kunszabomarton) on 2009-05-11
tags: added: a9rp asus wireless zd1211
summary: - ZyDAS ZD1211 wireless sometimes doesn't work at startup, Wifi indicator
- LED never works
+ ZyDAS ZD1211 wireless mostly doesn't work at startup, Wifi indicator LED
+ never works
Scott Howard (showard314) wrote :

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make Ubuntu better. Unfortunately we can't start working on it yet, because your bug report didn't include enough information.

Please include the information requested at https://wiki.ubuntu.com/DebuggingNetworkManager. If you have trouble, do not hesitate to ask for more assistance. Thanks in advance.

affects: ubuntu → network-manager (Ubuntu)
Changed in network-manager (Ubuntu):
status: New → Incomplete
Pedro Villavicencio (pedro) wrote :

We are closing this bug report because it lacks the information we need to investigate the problem, as described in the previous comments. Please reopen it if you can give us the missing information, and don't hesitate to submit bug reports in the future. To reopen the bug report you can click on the current status, under the Status column, and change the Status back to New. Thanks again!.

Changed in network-manager (Ubuntu):
status: Incomplete → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers