"System Setting" checkbox is ambiguous and not documented

Bug #312212 reported by Phoenix

This bug report was converted into a question: question #55937: What is "system setting" in network manager and why is there no documentation?.

8
Affects Status Importance Assigned to Milestone
network-manager (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

There is a checkbox "system setting" in the network manager, but there is no help or information available what it is good for and how it works.

Revision history for this message
Jacob Peddicord (jpeddicord) wrote :

Thank you for taking the time to report this issue and helping to make Ubuntu better. Examining the information you have given us, this does not appear to be a bug report so we are closing it and converting it to a question in the support tracker. We appreciate the difficulties you are facing, but it would make more sense to raise problems you are having in the support tracker at https://answers.launchpad.net/ubuntu if you are uncertain if they are bugs. For help on reporting bugs, see https://help.ubuntu.com/community/ReportingBugs#When%20not%20to%20file%20a%20bug.

Revision history for this message
Phoenix (phoenix-dominion) wrote :
Revision history for this message
Phoenix (phoenix-dominion) wrote :

The wording is not really usefull or intuitiv. it should be something like "establish connection upon system start". But then a user has to be aware that there are connections that are established upon boot-up and other upon login.

IMHO you have to remove the "Auto "-Prefix, otherwise changes don't get safed.

This is all well documented in the WiKi Mentioned in the Answers article - but why is there no inline help and but a poor system help?

Please forgive me, but bad wording, that no user understands and missing documentation qualifies for me as a bug.

Revision history for this message
Phoenix (phoenix-dominion) wrote :

The wording is not really usefull or intuitiv. it should be something like "establish connection upon system start". But then a user has to be aware that there are connections that are established upon boot-up and other upon login.

IMHO you have to remove the "Auto "-Prefix, otherwise changes don't get safed.

This is all well documented in the WiKi mentioned in the Answers article - but why is there no inline help and but a poor system help?

Please forgive me, but bad wording, that no user understands and missing documentation qualifies for me as a bug.

Revision history for this message
Jacob Peddicord (jpeddicord) wrote :

Thanks for the update. Based on the information provided here and in the support tracker, I'm going to edit the title of this bug and mark it as a usability issue.

Revision history for this message
Thomas Hood (jdthood) wrote :

This has been fixed in Ubuntu 12.04.

Changed in network-manager (Ubuntu):
status: Confirmed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers