Lost internet connecting after waking up from suspend

Bug #1740163 reported by Kaj Printz Madsen on 2017-12-26
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
linux (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
network-manager (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

I lose internet after resuming from suspended state. The network applet shows that I am successfully and currently connected but alas pinging google all the packets fail.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 17.10
Package: network-manager 1.8.4-1ubuntu3
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.13.0-21.24-generic 4.13.13
Uname: Linux 4.13.0-21-generic x86_64
ApportVersion: 2.20.7-0ubuntu3.6
Architecture: amd64
CurrentDesktop: ubuntu:GNOME
Date: Tue Dec 26 19:04:59 2017
IfupdownConfig:
 # interfaces(5) file used by ifup(8) and ifdown(8)
 auto lo
 iface lo inet loopback
InstallationDate: Installed on 2017-10-20 (66 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 17.10 "Artful Aardvark" - Release amd64 (20171018)
IpRoute:
 default via 192.168.0.1 dev wlp4s0 proto static metric 600
 169.254.0.0/16 dev wlp4s0 scope link metric 1000
 192.168.0.0/24 dev wlp4s0 proto kernel scope link src 192.168.0.80 metric 600
NetworkManager.state:
 [main]
 NetworkingEnabled=true
 WirelessEnabled=true
 WWANEnabled=true
SourcePackage: network-manager
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
nmcli-dev:
 DEVICE TYPE STATE DBUS-PATH CONNECTION CON-UUID CON-PATH
 wlp4s0 wifi connected /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/3 1429809 2a1b6b8a-314e-4099-9761-124a5acac6ce /org/freedesktop/NetworkManager/ActiveConnection/1
 enp0s31f6 ethernet unavailable /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/2 -- -- --
 cdc-wdm0 gsm unavailable /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/4 -- -- --
 lo loopback unmanaged /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/1 -- -- --
nmcli-nm:
 RUNNING VERSION STATE STARTUP CONNECTIVITY NETWORKING WIFI-HW WIFI WWAN-HW WWAN
 running 1.8.4 connected started full enabled enabled enabled enabled enabled
---
ApportVersion: 2.20.7-0ubuntu3.7
Architecture: amd64
AudioDevicesInUse:
 USER PID ACCESS COMMAND
 /dev/snd/pcmC0D0p: kaj 1770 F...m pulseaudio
 /dev/snd/controlC0: kaj 1770 F.... pulseaudio
CurrentDesktop: ubuntu:GNOME
DistroRelease: Ubuntu 17.10
IfupdownConfig:
 # interfaces(5) file used by ifup(8) and ifdown(8)
 auto lo
 iface lo inet loopback
InstallationDate: Installed on 2017-10-20 (75 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 17.10 "Artful Aardvark" - Release amd64 (20171018)
IpRoute:
 default via 192.168.0.1 dev wlp4s0 proto static metric 600
 192.168.0.0/24 dev wlp4s0 proto kernel scope link src 192.168.0.103 metric 600
MachineType: LENOVO 20FMS2AV00
NetworkManager.state:
 [main]
 NetworkingEnabled=true
 WirelessEnabled=true
 WWANEnabled=true
Package: network-manager 1.8.4-1ubuntu3
PackageArchitecture: amd64
ProcFB: 0 inteldrmfb
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-4.13.0-21-generic.efi.signed root=UUID=d99515e2-342a-4b56-902a-ce3c0439c67f ro quiet splash
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.13.0-21.24-generic 4.13.13
RelatedPackageVersions:
 linux-restricted-modules-4.13.0-21-generic N/A
 linux-backports-modules-4.13.0-21-generic N/A
 linux-firmware 1.169.1
Tags: artful
Uname: Linux 4.13.0-21-generic x86_64
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups: adm cdrom dip lpadmin plugdev sambashare sudo
_MarkForUpload: True
dmi.bios.date: 03/09/2016
dmi.bios.vendor: LENOVO
dmi.bios.version: R06ET35W (1.09 )
dmi.board.asset.tag: Not Available
dmi.board.name: 20FMS2AV00
dmi.board.vendor: LENOVO
dmi.board.version: SDK0J40697 WIN
dmi.chassis.asset.tag: No Asset Information
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: LENOVO
dmi.chassis.version: None
dmi.modalias: dmi:bvnLENOVO:bvrR06ET35W(1.09):bd03/09/2016:svnLENOVO:pn20FMS2AV00:pvrThinkPadT460:rvnLENOVO:rn20FMS2AV00:rvrSDK0J40697WIN:cvnLENOVO:ct10:cvrNone:
dmi.product.family: ThinkPad T460
dmi.product.name: 20FMS2AV00
dmi.product.version: ThinkPad T460
dmi.sys.vendor: LENOVO
nmcli-dev:
 DEVICE TYPE STATE DBUS-PATH CONNECTION CON-UUID CON-PATH
 wlp4s0 wifi connected /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/3 JR-Wifi-5GHz 7a398369-ae8c-4b82-9a89-9861fc9a143d /org/freedesktop/NetworkManager/ActiveConnection/9
 enp0s31f6 ethernet unavailable /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/2 -- -- --
 cdc-wdm1 gsm unavailable /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/7 -- -- --
 lo loopback unmanaged /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/1 -- -- --
nmcli-nm:
 RUNNING VERSION STATE STARTUP CONNECTIVITY NETWORKING WIFI-HW WIFI WWAN-HW WWAN
 running 1.8.4 connected started full enabled enabled enabled enabled enabled

Kaj Printz Madsen (kajprintz) wrote :

This bug is missing log files that will aid in diagnosing the problem. While running an Ubuntu kernel (not a mainline or third-party kernel) please enter the following command in a terminal window:

apport-collect 1740163

and then change the status of the bug to 'Confirmed'.

If, due to the nature of the issue you have encountered, you are unable to run this command, please add a comment stating that fact and change the bug status to 'Confirmed'.

This change has been made by an automated script, maintained by the Ubuntu Kernel Team.

Changed in linux (Ubuntu):
status: New → Incomplete

apport information

tags: added: apport-collected
description: updated

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

apport information

Changed in network-manager (Ubuntu):
status: New → Confirmed
status: Confirmed → New
To post a comment you must log in.