package network-manager-config-connectivity-hostname 1.8.4-1ubuntu3 failed to install/upgrade: subprocess installed post-installation script returned error exit status 1

Bug #1739878 reported by Rich Perry on 2017-12-23
8
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
network-manager (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

I am using a Hyper-V virtual machine on Windows 10 Pro (1709 build 16299.125), and have received the error in the summary following the first update after install.

ProblemType: Package
DistroRelease: Ubuntu 17.10
Package: network-manager-config-connectivity-ubuntu 1.8.4-1ubuntu3
ProcVersionSignature: Ubuntu 4.13.0-16.19-generic 4.13.4
Uname: Linux 4.13.0-16-generic x86_64
ApportVersion: 2.20.7-0ubuntu3
Architecture: amd64
Date: Sat Dec 23 21:40:50 2017
ErrorMessage: subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
InstallationDate: Installed on 2017-12-23 (0 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu-Server 17.10 "Artful Aardvark" - Release amd64 (20171017.1)
IpRoute:
 default via 192.168.1.1 dev eth0 proto dhcp src 192.168.1.163 metric 100
 192.168.1.0/24 dev eth0 proto kernel scope link src 192.168.1.163
 192.168.1.1 dev eth0 proto dhcp scope link src 192.168.1.163 metric 100
IwConfig:
 lo no wireless extensions.

 eth0 no wireless extensions.
PackageArchitecture: all
PciNetwork:

Python3Details: /usr/bin/python3.6, Python 3.6.3, python3-minimal, 3.6.3-0ubuntu2
PythonDetails: /root/Error: command ['which', 'python'] failed with exit code 1:, Error: [Errno 2] No such file or directory: "/root/Error: command ['which', 'python'] failed with exit code 1:": "/root/Error: command ['which', 'python'] failed with exit code 1:", unpackaged
RelatedPackageVersions:
 dpkg 1.18.24ubuntu1
 apt 1.5.1
RfKill:

SourcePackage: network-manager
Title: package network-manager-config-connectivity-hostname 1.8.4-1ubuntu3 failed to install/upgrade: subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
nmcli-con: NAME UUID TYPE TIMESTAMP TIMESTAMP-REAL AUTOCONNECT AUTOCONNECT-PRIORITY READONLY DBUS-PATH ACTIVE DEVICE STATE ACTIVE-PATH SLAVE
nmcli-dev:
 DEVICE TYPE STATE DBUS-PATH CONNECTION CON-UUID CON-PATH
 eth0 ethernet unmanaged /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/2 -- -- --
 lo loopback unmanaged /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/1 -- -- --
nmcli-nm:
 RUNNING VERSION STATE STARTUP CONNECTIVITY NETWORKING WIFI-HW WIFI WWAN-HW WWAN
 running 1.8.4 disconnected started unknown enabled enabled enabled enabled enabled

Rich Perry (ricperry1) wrote :

Thank you for taking the time to report this crash and helping to make this software better. This particular crash has already been reported and is a duplicate of bug #1736838, so is being marked as such. Please look at the other bug report to see if there is any missing information that you can provide, or to see if there is a workaround for the bug. Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in the other report. Please continue to report any other bugs you may find.

tags: removed: need-duplicate-check
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers