Wifi stops scan after enabled and disabled under flight mode, then disable flight mode

Bug #1567201 reported by Evan Wang on 2016-04-07
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Canonical System Image
High
John McAleely
network-manager (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

$ system-image-cli -i
current build number: 307
device name: krillin
channel: ubuntu-touch/rc-proposed/bq-aquaris.en
last update: 2016-04-06 21:36:35
version version: 307
version ubuntu: 20160406
version device: 20160329-a9bacdb
version custom: 20160324--36-54-vivid

Steps to reproduce:
1. Connected to an available AP
2. Enable Flight Mode from network indicator, both Cellular data and wifi are disabled
3. Enable wifi, wifi reconnected and listing the available AP
4. Disabled wifi again, wifi disabled and the available AP list disappears
5. Disable Flight Mode

Actual results:
The wifi toggle is switched to 'On', but no available AP listed, network indicator showing the state of Cellular data connection.
If manual disable wifi then enable it again, it works normally.
Not sure if it's the same root cause of bug #1560793, though the reproduce steps are a bit different.

network-manager 0.9.10.0-4ubuntu15.1.11

Simon Fels (morphis) wrote :

@Evan: I suspect the problem is similar. However Tony is currently working on a big overhaul of the NetworkManager stack to bring us back in par with the upcoming 1.2 upstream release which will have some fundamental changes of how the whole scan management is implemented. There is a good chance that that will improve this bug too. Lets wait until that big change lands and then verify again that this bug still exists or not. We don't want to put much more time into the 0.9 release we have currently on Touch with 1.2 being very close.

However can you please attach /var/log/syslog and all other log files below /var/log so that we can rule out other things?

Evan Wang (wsy324) wrote :

Hey, Simon,

Thanks for your quick reply, attached the syslog and all other logs under /var/log/, fyi.

Evan Wang (wsy324) wrote :
Pat McGowan (pat-mcgowan) wrote :

will dupe it over, can undupe if you decide its not

Pat McGowan (pat-mcgowan) wrote :

sorry that one is private, I can't find the general bug for APs not displaying right away but know there is one
This also happens on desktop

Changed in canonical-devices-system-image:
assignee: nobody → John McAleely (john.mcaleely)
importance: Undecided → High
status: New → Confirmed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers