There is no wifi after hybernate mode with systemd-boot

Bug #1445892 reported by Unixuser on 2015-04-19
26
This bug affects 6 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
NetworkManager
New
Undecided
Unassigned
network-manager (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

You close notebooke, then you open it- and there is no wifi. You have to restart network-manager for obtaining wi-fi again
!!!!! If you choose upstart-boot option there is no problem with wifi after hybernation. Bug occures unly with systemd-boot

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 15.04
Package: network-manager 0.9.10.0-4ubuntu15
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.19.0-14.14-generic 3.19.3
Uname: Linux 3.19.0-14-generic x86_64
NonfreeKernelModules: wl
ApportVersion: 2.17.2-0ubuntu1
Architecture: amd64
CurrentDesktop: Unity
Date: Sun Apr 19 13:09:18 2015
IfupdownConfig:
 # interfaces(5) file used by ifup(8) and ifdown(8)
 auto lo
 iface lo inet loopback
InstallationDate: Installed on 2013-10-18 (547 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 13.10 "Saucy Salamander" - Release amd64 (20131016.1)
IpRoute:
 default via 10.0.1.1 dev wlan0 proto static metric 1024
 10.0.1.0/24 dev wlan0 proto kernel scope link src 10.0.1.18
 169.254.0.0/16 dev wlan0 scope link metric 1000
NetworkManager.state:
 [main]
 NetworkingEnabled=true
 WirelessEnabled=true
 WWANEnabled=true
 WimaxEnabled=true
SourcePackage: network-manager
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
nmcli-con:
 NAME UUID TYPE TIMESTAMP TIMESTAMP-REAL AUTOCONNECT READONLY DBUS-PATH ACTIVE DEVICE STATE ACTIVE-PATH
 k3b 66a32a2c-3eac-46e3-a111-0c63e94bd135 802-11-wireless 1429438056 Вс. 19 апр. 2015 13:07:36 yes no /org/freedesktop/NetworkManager/Settings/0 yes wlan0 activated /org/freedesktop/NetworkManager/ActiveConnection/4
nmcli-dev:
 DEVICE TYPE STATE DBUS-PATH CONNECTION CON-UUID CON-PATH
 wlan0 wifi connected /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/1 k3b 66a32a2c-3eac-46e3-a111-0c63e94bd135 /org/freedesktop/NetworkManager/ActiveConnection/4
 lo loopback unmanaged /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/0 -- -- --
nmcli-nm: Error: command ['nmcli', '-f', 'all', 'nm'] failed with exit code 2: Error: Object 'nm' is unknown, try 'nmcli help'.

Unixuser (unixuser) wrote :
tags: added: network-manager
Unixuser (unixuser) wrote :

Three days to release and bug still exists! Awesome

Unixuser (unixuser) wrote :

!!! If you choose upstart-boot option there is no problem with wifi after hybernation. Bug occures unly with systemd-boot.

description: updated
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in network-manager (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Changed in network-manager (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
Unixuser (unixuser) wrote :

There is a release day and bug still exists! Wake up!

Unixuser (unixuser) wrote :

There is a release day and bug still exists!

Unixuser (unixuser) wrote :

Bug still exists on systemd (peace of shit) boot

Unixuser (unixuser) wrote :

The bug still exists, imbecils!

Unixuser (unixuser) wrote :

Bug still exists! You broke it and you dont want to repair whatyou broke!

tags: added: werefolf wily
Unixuser (unixuser) wrote :

The bug still exists

Unixuser (unixuser) wrote :

The bug still exists in systemd-boot both in 15.04 and 15.10

Unixuser (unixuser) wrote :

The dub still exists

Unixuser (unixuser) wrote :

The bug still exists

Unixuser (unixuser) wrote :

Are you going to do smth with it? Why did you broke it? It used to work excellent

Unixuser (unixuser) wrote :

The bug still exists

Unixuser (unixuser) wrote :

The bug still exists. Nobody cares!

Unixuser (unixuser) wrote :

The bug still exists

Unixuser (unixuser) on 2015-06-10
summary: - There is no wifi after hybernate mode
+ There is no wifi after hybernate mode with systemd-boot
Unixuser (unixuser) wrote :

This bug still exists

Unixuser (unixuser) wrote :

This bug still exists in systemd-boot. Are you going to do something with what you broke down MONTHS ago?

Unixuser (unixuser) wrote :

Thu bug stil exists

Unixuser (unixuser) wrote :

This bug still exists

Unixuser (unixuser) wrote :

This bus still exists

Unixuser (unixuser) wrote :

The problem still exists

Unixuser (unixuser) wrote :

The bug still exists

Unixuser (unixuser) wrote :

This bug still exists

Unixuser (unixuser) wrote :

Kernel 4.0.0-4-generic
The bug still exists

Unixuser (unixuser) wrote :

The bug still exists

Unixuser (unixuser) wrote :

This bug still exists

Unixuser (unixuser) wrote :

The bug still exists

Unixuser (unixuser) wrote :

The problem has been getting worse- earlier there was no wifi after suspend/hybernate mode. But earlier I can restart wifi during session and it's on again- now I have to reboot (Ubuntu 15.10)

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers