tahr live iso does not detectl wireless

Bug #1286557 reported by jerrylamos on 2014-03-01
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
network-manager (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Booted tahr .iso live fresh zsync today 1 March. Same thing as 24 February, does not detect wireless. I've been rnning wireless since tahr was first available.

ifconfig does not show wlan0.

I stretched a long cable to wired to report this bug.

Intel Atom N455. See cpuinfo in attachment.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 14.04
Package: network-manager 0.9.8.8-0ubuntu4
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.13.0-13.33-generic 3.13.5
Uname: Linux 3.13.0-13-generic x86_64
NonfreeKernelModules: squashfs overlayfs nls_utf8 isofs jfs xfs libcrc32c reiserfs dm_mirror dm_region_hash dm_log hid_generic usbhid hid usb_storage ahci libahci i915 i2c_algo_bit drm_kms_helper drm atl1c wmi video
ApportVersion: 2.13.2-0ubuntu5
Architecture: amd64
CRDA: Error: command ['iw', 'reg', 'get'] failed with exit code 1: nl80211 not found.
CasperVersion: 1.337
CurrentDesktop: Unity
Date: Sat Mar 1 14:36:19 2014
IfupdownConfig:
 # interfaces(5) file used by ifup(8) and ifdown(8)
 auto lo
 iface lo inet loopback
IpRoute:
 default via 192.168.1.1 dev eth0 proto static
 192.168.1.0/24 dev eth0 proto kernel scope link src 192.168.1.3 metric 1
IwConfig:
 eth0 no wireless extensions.

 lo no wireless extensions.
LiveMediaBuild: Ubuntu 14.04 LTS "Trusty Tahr" - Alpha amd64 (20140224)
NetworkManager.state:
 [main]
 NetworkingEnabled=true
 WirelessEnabled=true
 WWANEnabled=true
 WimaxEnabled=true
ProcEnviron:
 TERM=xterm
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
RfKill:

SourcePackage: network-manager
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
nmcli-con:
 NAME UUID TYPE TIMESTAMP TIMESTAMP-REAL AUTOCONNECT READONLY DBUS-PATH
 Wired connection 1 da3b5ca9-a5de-4ea8-bdfb-ccb2efe347cc 802-3-ethernet 1393684517 Sat 01 Mar 2014 02:35:17 PM UTC yes no /org/freedesktop/NetworkManager/Settings/0
nmcli-dev:
 DEVICE TYPE STATE DBUS-PATH
 eth0 802-3-ethernet connected /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/0
nmcli-nm:
 RUNNING VERSION STATE NET-ENABLED WIFI-HARDWARE WIFI WWAN-HARDWARE WWAN
 running 0.9.8.8 connected enabled enabled enabled enabled disabled

jerrylamos (jerrylamos) wrote :
jerrylamos (jerrylamos) wrote :

When I display ifconfig the entry wlan0 does not print out. The .iso live does not detect wireless at all.

Booting an older version of tahr displays the network:

Network controller: Intel Corporation Centrino Wireless-N 1000 [Condor Peak]

Is the bug that the linux in this iso does not support my hardwaren now while tahr has been all along?

Should I re-create the problem and do a ubuntu-bug linux?

Thanks.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers