Comment 24 for bug 121566

Craigus (craigusoz) wrote :

Hmm. It's back. I just booted and no connectivity other than to my router.

The not working configuration:

/etc/network/interfaces:

auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
#iface eth0 inet dhcp

auto eth1
#iface eth1 inet dhcp

auto eth2
#iface eth2 inet dhcp

auto ath0
#iface ath0 inet dhcp

auto wlan0
#iface wlan0 inet dhcp

ifconfig:

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:00:E2:74:4D:B1
          inet addr:192.168.1.88 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::200:e2ff:fe74:4db1/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
          RX packets:53 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:29 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:6701 (6.5 KB) TX bytes:4973 (4.8 KB)

lo Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
          RX packets:360 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:360 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:30236 (29.5 KB) TX bytes:30236 (29.5 KB)

vmnet1 Link encap:Ethernet HWaddr 00:50:56:C0:00:01
          inet addr:192.168.1.1 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::250:56ff:fec0:1/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:135 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 b) TX bytes:0 (0.0 b)

route -n:

Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
192.168.1.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 vmnet1
192.168.1.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
169.254.0.0 0.0.0.0 255.255.0.0 U 1000 0 0 eth0

The working configuration (after defining eth0 in /etc/network/interfaces):

auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet dhcp

auto eth1
#iface eth1 inet dhcp

auto eth2
#iface eth2 inet dhcp

auto ath0
#iface ath0 inet dhcp

auto wlan0
#iface wlan0 inet dhcp

ifconfig:

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:00:E2:74:4D:B1
          inet addr:192.168.1.88 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
          inet6 addr: fe80::200:e2ff:fe74:4db1/64 Scope:Link
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST MTU:1500 Metric:1
          RX packets:27 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:70 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:3492 (3.4 KB) TX bytes:9179 (8.9 KB)

lo Link encap:Local Loopback
          inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
          inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
          UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
          RX packets:68 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:68 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:0
          RX bytes:5492 (5.3 KB) TX bytes:5492 (5.3 KB)

route -n:

Kernel IP routing table
Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
192.168.1.0 0.0.0.0 255.255.255.0 U 0 0 0 eth0
169.254.0.0 0.0.0.0 255.255.0.0 U 1000 0 0 eth0
0.0.0.0 192.168.1.1 0.0.0.0 UG 100 0 0 eth0

Something to do with VMWare player 2 ??

syslog attached.