NM fails to reconnect after disconnecting under heavy load

Bug #1015683 reported by guillaume le louet on 2012-06-20
18
This bug affects 4 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
network-manager (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

CANNOT reproduce, happens occasionnaly (but forces me to reboot)

sometimes, the wifi just stops.
It seems to happens when I download much, and the wifi seems to disconnect. Then, its starts connecting over all the network it knows, and fails at all. I can connect on my personnal wifi with my android smartphone, but the OS cannot. Sometimes I cannot event deactivate the WIFI/network by unchecking network or WIFI in the contextual menu in network menu (top right, next to the sound)

When I do services networking restart, nothing happens but a "stop: Unknown instance: "
then I do a service network-manager restart. The daemon rstarts, and stops looking for all networks. But fails at finding ANY network.

Then I need to restart my laptop, which is the last-resource Windows solution and is a sign of failure.

What I deduce:
 - either cannot support a heavy load, or a high number of data sent.
 - "loses" somehow the driver

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 12.04
Package: network-manager 0.9.4.0-0ubuntu4.1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.2.0-26.41-generic 3.2.19
Uname: Linux 3.2.0-26-generic x86_64
NonfreeKernelModules: nvidia wl
ApportVersion: 2.0.1-0ubuntu10
Architecture: amd64
CRDA: Error: command ['iw', 'reg', 'get'] failed with exit code 1: nl80211 not found.
Date: Wed Jun 20 18:40:39 2012
IfupdownConfig:
 auto lo
 iface lo inet loopback
InstallationMedia: Ubuntu 11.04 "Natty Narwhal" - Release amd64 (20110427.1)
IpRoute:
 default via 192.168.1.254 dev eth1 proto static
 169.254.0.0/16 dev eth1 scope link metric 1000
 192.168.1.0/24 dev eth1 proto kernel scope link src 192.168.1.65 metric 2
 192.168.122.0/24 dev virbr0 proto kernel scope link src 192.168.122.1
NetworkManager.state:
 [main]
 NetworkingEnabled=true
 WirelessEnabled=true
 WWANEnabled=true
ProcEnviron:
 TERM=xterm
 LANG=fr_FR.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: network-manager
UpgradeStatus: Upgraded to precise on 2012-04-27 (53 days ago)
nmcli-dev:
 DEVICE TYPE STATE DBUS-PATH
 eth1 802-11-wireless connected /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/1
 eth0 802-3-ethernet unavailable /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/0
nmcli-nm:
 RUNNING VERSION STATE NET-ENABLED WIFI-HARDWARE WIFI WWAN-HARDWARE WWAN
 running 0.9.4.0 connected enabled enabled enabled enabled disabled

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in network-manager (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Thomas Hood (jdthood) wrote :

Probably a driver problem.

I notice:
> NonfreeKernelModules: nvidia wl

summary: - wifi fails at (re)connecting after a while
+ NM fails to reconnect after disconnecting under heavy load
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers