Editing connections in Network Manager does not update list in nm-applet

Bug #1167492 reported by Sean Sosik-Hamor on 2013-04-10
42
This bug affects 9 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
network-manager-applet (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

After deleting connections in Network Manager using "Edit Connections..." the list of available networks doesn't update in Network Manager.

For example, if I create multiple Ethernet networks they show up immediately in the nm-applet list. However, if I delete them again, they don't disappear from the list.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 13.04
Package: network-manager-gnome 0.9.8.0-1ubuntu2
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.8.0-17.27-generic 3.8.6
Uname: Linux 3.8.0-17-generic x86_64
ApportVersion: 2.9.2-0ubuntu5
Architecture: amd64
CRDA: Error: command ['iw', 'reg', 'get'] failed with exit code 1: nl80211 not found.
Date: Wed Apr 10 14:16:03 2013
IfupdownConfig:
 # interfaces(5) file used by ifup(8) and ifdown(8)
 auto lo
 iface lo inet loopback
InstallationDate: Installed on 2013-04-10 (0 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 13.04 "Raring Ringtail" - Alpha amd64 (20130410)
IpRoute:
 default via 10.142.78.1 dev eth0 proto static
 10.142.78.0/24 dev eth0 proto kernel scope link src 10.142.78.132 metric 1
 169.254.0.0/16 dev eth0 scope link metric 1000
IwConfig:
 eth0 no wireless extensions.

 lo no wireless extensions.
MarkForUpload: True
NetworkManager.state:
 [main]
 NetworkingEnabled=true
 WirelessEnabled=true
 WWANEnabled=true
 WimaxEnabled=true
ProcEnviron:
 TERM=xterm
 PATH=(custom, no user)
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
RfKill:
 0: hci0: Bluetooth
  Soft blocked: no
  Hard blocked: no
SourcePackage: network-manager-applet
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
nmcli-con:
 NAME UUID TYPE TIMESTAMP TIMESTAMP-REAL AUTOCONNECT READONLY DBUS-PATH
 Auto Wired ee87fc34-fcb5-44d3-bbc8-7e3c126793b8 802-3-ethernet 1365617793 Wed 10 Apr 2013 02:16:33 PM EDT yes no /org/freedesktop/NetworkManager/Settings/2
nmcli-dev:
 DEVICE TYPE STATE DBUS-PATH
 eth0 802-3-ethernet connected /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/0
nmcli-nm:
 RUNNING VERSION STATE NET-ENABLED WIFI-HARDWARE WIFI WWAN-HARDWARE WWAN
 running 0.9.8.0 connected enabled enabled enabled enabled disabled

Sean Sosik-Hamor (sciri) wrote :
Sean Sosik-Hamor (sciri) wrote :

Additionally, if I select a network that I've deleted, I get the following error:

Connection activation failed
(32) Connection could not be found.

Interestingly, these dialog boxes pop up *behind* my other windows.

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in network-manager-applet (Ubuntu):
status: New → Confirmed

Same thing happened to me. But after a while I was able to re-create the connection.

Shanekpiper (shanekpiper) wrote :

This bug is affecting me on Ubuntu 13.10 all was fine till I did an update to the OS yesterday

Orlando Gutiérrez (kamikaze15) wrote :

This bug just affected me with a wireless network on Ubuntu 14.04 LTS

Marek (marek-panek-n) wrote :

Encountered the bug on 15.04

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers