network manager won't connec to any wifi-network Atheros AR5212

Bug #1157359 reported by ZoltanD on 2013-03-19
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
network-manager-applet (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Hello,

i am having a very troubling problem with my Atheros AR5212 wireless card. The issue is that since ubuntu 12.04 (any derivative) I cannot connect to my router. As network manager asks for my password, I paste it from leafpad, the icon indicates that it is connecting but then it won't. (in addition it also kills the wifi connection on every laptop for 1-2 minutes)

here are my logs:

http://paste.ubuntu.com/5629017/

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 12.04
Package: network-manager-gnome 0.9.4.1-0ubuntu2.1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.2.0-39.62-generic 3.2.39
Uname: Linux 3.2.0-39-generic i686
ApportVersion: 2.0.1-0ubuntu17.1
Architecture: i386
Date: Tue Mar 19 19:39:17 2013
IfupdownConfig:
 auto lo
 iface lo inet loopback
InstallationMedia: Xubuntu 12.04.1 LTS "Precise Pangolin" - Release i386 (20120817.3)
IpRoute:
 default via 192.168.9.1 dev eth0 proto static
 169.254.0.0/16 dev eth0 scope link metric 1000
 192.168.9.0/24 dev eth0 proto kernel scope link src 192.168.9.4 metric 1
MarkForUpload: True
NetworkManager.state:
 [main]
 NetworkingEnabled=true
 WirelessEnabled=true
 WWANEnabled=true
 WimaxEnabled=true
SourcePackage: network-manager-applet
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
nmcli-con:
 NAME UUID TYPE TIMESTAMP TIMESTAMP-REAL AUTOCONNECT READONLY DBUS-PATH
 Wired connection 1 a5b4e434-1067-4d27-ac7f-29ee3953964f 802-3-ethernet 1363718351 Tue 19 Mar 2013 07:39:11 PM CET yes no /org/freedesktop/NetworkManager/Settings/1
 zoleHOME 005153b6-e5a8-40d6-adca-b5cb7bfe881f 802-11-wireless 1361868658 Tue 26 Feb 2013 09:50:58 AM CET yes no /org/freedesktop/NetworkManager/Settings/0
nmcli-dev:
 DEVICE TYPE STATE DBUS-PATH
 wlan0 802-11-wireless connecting (getting IP configuration) /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/1
 eth0 802-3-ethernet connected /org/freedesktop/NetworkManager/Devices/0
nmcli-nm:
 RUNNING VERSION STATE NET-ENABLED WIFI-HARDWARE WIFI WWAN-HARDWARE WWAN
 running 0.9.4.0 connected enabled enabled enabled enabled disabled

ZoltanD (zoli-d) wrote :
ZoltanD (zoli-d) wrote :

I've tried connecting openSUSE as well, it does the same thing. It must be a driver problem then...

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Related questions