Netbeans shows error window when trying to install the Maven plugin

Bug #554134 reported by Lorien on 2010-04-02
86
This bug affects 16 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
netbeans (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
Nominated for Lucid by Hanta

Bug Description

Binary package hint: netbeans

OS: Ubuntu 10.04 lucid (development branch)
Package: netbeans 6.8-0ubuntu3

I tried to install the Maven plugin within Netbeans' plugin manager. But instead of a successful install, I get the (german) message (see attached screenshot). The installation process is not continuable.

I tried the following:
1. Start NetBeans via Gnome icon.
2. Click on menu entry "Extras" ("Tools"), then on "Plugins".
3. Click on "Verfügbare Plugins" ("available plugins").
4. Check checkbox for "Maven".
5. Click "install".

Now the attached error message appears.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 10.04
Package: netbeans 6.8-0ubuntu3
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-19.28-generic 2.6.32.10+drm33.1
Uname: Linux 2.6.32-19-generic i686
Architecture: i386
Date: Fri Apr 2 18:54:45 2010
InstallationMedia: Ubuntu 10.04 "Lucid Lynx" - Beta i386 (20100318)
PackageArchitecture: all
ProcEnviron:
 PATH=(custom, user)
 LANG=de_DE.utf8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: netbeans

Lorien (mcs) wrote :

Thank you for reporting!
It looks like something is wrong with Ubuntu specific update center. We are investigating the problem.
Workaround exists:
1. Click on "Settings" tab in "Plugins"
2. Activate "NetBeans" (if not activated) and deactivate "Ubuntu Specific" (or "NetBeans for Ubuntu" in case of 6.8-0ubuntu4)
3. Go back to "Available Plugins" and install Maven

Lorien (mcs) wrote :

The workaround works fine with 6.8-0ubuntu4 by deactivating "NetBeans for Ubuntu", if "Ubuntu Specific" is deactivated, too.
Thanks for your help :-)

cyber-monk (cyber-monk) wrote :

Work around from Yulia did the trick for me! Thanks!

holmestm (tim-gravitaz) wrote :

Under "Available Plugins" you may need to "Reload Catalog" after changing the Settings

b3lc3bu (b3lc3bu) wrote :

I'm also affected by this bug, attached you can find a screenshot with the list of add-ons affected, my enviromento is in spanish sorry for that

Fixed in 6.9 packages. Forgot to mention this bug in changelog so closing now.

Changed in netbeans (Ubuntu):
status: New → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers