Connect button is disabled when workgroup is empty

Bug #345212 reported by iav on 2009-03-19
6
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Nautilus
Expired
Medium
nautilus (Ubuntu)
Low
Unassigned

Bug Description

on rsync://cdimage.ubuntu.com/cdimage/ubuntu-netbook-remix/daily-live/current/jaunty-netbook-remix-i386.img

On "ubuntu network remix" right pane click with mouse on "network", in opened file browser select my home network, and computer with windows xp with windows share.
This windows xp computer ask for username, and no password.

When I click on computer icon, "password required" windows appears. There I should enter login, domain and password. But "connect" button remains disabled when the domain and password fields empty even though the "domain" field can be empty when there no domain; it's a common case for a home network.
In my case both "domain" and "password" fields should be empty to connect to windows share, but it's impossible - "connect" button disabled.

Connect button should be available in all combinations of emptyness fields.

Saivann Carignan (oxmosys) wrote :

You reported this bug without package name, which made this bug hard to track. I've added the package that I think to be right for you so this bug can be seen by appropriate developers. However, there is a mistake in your bug description : it should not be possible to connect with all combinations of emptyness fields, since when there is no username/password required, nautilus don't ask anything, otherwise a username and a password is necessary. In some case, the password can be blank, but not the username. And the workgroup can be incorrect (or empty, as you ask in this bug) without preventing the connexion to work very well.

Therefore username cannot be blank, workgroup and password can be blank.
At the moment nautilus accept blank passwords, but not blank workgroups.

affects: ubuntu → nautilus (Ubuntu)
Changed in nautilus (Ubuntu):
status: New → Confirmed
summary: - windows network password request window disabled if password empty
+ Connect button is disabled when workgroup is empty
Saivann Carignan (oxmosys) wrote :

Reported the issue upstream with a clearer description so it can be discussed by GNOME developers.

Sense Egbert Hofstede (sense) wrote :

Thank you for reporting this bug here and thank you for reporting this bug upstream. I'm marking this issue as Triaged since the work is done.

description: updated
Changed in nautilus (Ubuntu):
importance: Undecided → Low
status: Confirmed → Triaged
Changed in nautilus:
importance: Unknown → Medium
status: Unknown → New
Changed in nautilus:
status: New → Expired
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.