Fails to create a video with MythTV 0.26

Bug #1075791 reported by Douglas Fraser on 2012-11-07
16
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
mythexport (Ubuntu)
High
rhpot1991

Bug Description

Mythexport runs but fails to create a compressed video when used with MythTV 0.26

Problem seems to have something to do with the 0.26 switch to only utc in the database.

Changing %STARTTIME% to %STARTTIMEUTC% in the user job allows compressed videos to happen, but I'm unsure if that fix causes some other fallout.

rhpot1991 (rhpot1991) on 2012-11-07
Changed in mythexport:
status: New → Confirmed
assignee: nobody → rhpot1991 (rhpot1991)
importance: Undecided → High
affects: mythexport → mythexport (Ubuntu)
Changed in mythexport (Ubuntu):
assignee: rhpot1991 (rhpot1991) → nobody
assignee: nobody → rhpot1991 (rhpot1991)
rhpot1991 (rhpot1991) on 2012-11-07
Changed in mythexport (Ubuntu):
status: Confirmed → In Progress
John Veness (pelago) wrote :

I suggest this bug be renamed something like "Changes required for UTC times in MythTV 0.26 and higher.

I can confirm that changing %STARTTIME% to %STARTTIMEUTC% in the user job (which is created in the setupsave.cgi file) fixes the problem.

A knock on effect is that, for episodes with no subtitle where the time is put into the subtitle instead (in mythexportRSS.cgi) the time is UTC instead of local time, so the times don't match the user's expectations of clock time. I'm not enough of a perl expert to know how to fix that.

Also, if compatibility with MythTV versions older than 0.26 are desired, a check of the DBSchema value should presuambly be in place.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers