minitube crashed with SIGSEGV in QNetworkReply::header()

Bug #921287 reported by SarahSlean on 2012-01-24
448
This bug affects 102 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
minitube (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

on ubuntu precsie and i listen the music when the minitube crashed

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 12.04
Package: minitube 1.6-1
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.2.0-8.15-generic-pae 3.2.0
Uname: Linux 3.2.0-8-generic-pae i686
ApportVersion: 1.91-0ubuntu1
Architecture: i386
Date: Wed Jan 25 00:18:08 2012
EcryptfsInUse: Yes
ExecutablePath: /usr/bin/minitube
ProcCmdline: minitube
ProcEnviron:
 PATH=(custom, no user)
 LANG=fr_FR.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SegvAnalysis:
 Segfault happened at: 0xb6b30b6b <_ZNK13QNetworkReply6headerEN15QNetworkRequest12KnownHeadersE+27>: mov 0x4(%eax),%eax
 PC (0xb6b30b6b) ok
 source "0x4(%eax)" (0x00000004) not located in a known VMA region (needed readable region)!
 destination "%eax" ok
SegvReason: reading NULL VMA
Signal: 11
SourcePackage: minitube
StacktraceTop:
 QNetworkReply::header(QNetworkRequest::KnownHeaders) const () from /usr/lib/i386-linux-gnu/libQtNetwork.so.4
 ?? ()
 ?? ()
 QMetaObject::metacall(QObject*, QMetaObject::Call, int, void**) () from /usr/lib/i386-linux-gnu/libQtCore.so.4
 QMetaObject::activate(QObject*, QMetaObject const*, int, void**) () from /usr/lib/i386-linux-gnu/libQtCore.so.4
Title: minitube crashed with SIGSEGV in QNetworkReply::header()
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups: adm cdrom dip lpadmin plugdev sambashare sudo

SarahSlean (yoda4) wrote :
visibility: private → public

StacktraceTop:
 QNetworkReply::header(QNetworkRequest::KnownHeaders) const () from /tmp/tmpmGpPhx/usr/lib/i386-linux-gnu/libQtNetwork.so.4
 ?? ()
 ?? ()
 QMetaObject::metacall(QObject*, QMetaObject::Call, int, void**) () from /tmp/tmpmGpPhx/usr/lib/i386-linux-gnu/libQtCore.so.4
 QMetaObject::activate(QObject*, QMetaObject const*, int, void**) () from /tmp/tmpmGpPhx/usr/lib/i386-linux-gnu/libQtCore.so.4

Changed in minitube (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
tags: removed: need-i386-retrace
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in minitube (Ubuntu):
status: New → Confirmed
exploder91 (d-cosner) wrote :

I am also seeing this bug. There is a newer version of minitube than the one that is currently available in the repos. This application has something to offer for people that are using a laptop and in light of Adobe's announcement of dropping support for Linux, this application could become very popular among users.

exploder91 (d-cosner) wrote :

This was posted on the forum and I thought it might shed some light on the problem.

Here minitube, either the 1.6 in repo or 1.7 from site doesn't crash but both have significant issues. Seems they'll play some video's, usually music ones, but for most nothing or just sound.

What does work very well is the 1.7 version, (pre-built binary) with phonon-backend-gstreamer removed & phonon-backend-vlc installed instead

So at least here the issue is with gstreamer, not minitube

This is also confirmed here by extracting the repo minitube_1.6-1_i386 package, taking the minitube binary (1.6) out & running it.
It also works just fine with phonon-backend-vlc

Ramaraj Ramasamy (r-ramaraj) wrote :

I could able to reproduce this defect.

1. Open minitube version 1.6 on Ubuntu 12
2. Search some word
3. Select first video to play.
4. Select some other video to play while first video is playing.
5. Mintube will automatically be closed.

Doug McMahon (mc3man) wrote :

Just to note -
This crash will not happen when minitube is using phonon-backend-vlc, one is able to switch videos at will & minitube will play them all.
( Currently there are quite a number of youtube vidoes the gstreamer backend won't decode, crash or not

La aplicacion cierra repentinamente

José Lou Chang (obake) wrote :

If I open with the terminal:

:~$ minitube

(minitube:8128): Gtk-WARNING **: Unable to locate theme engine in module_path: "pixmap",

(minitube:8128): Gtk-WARNING **: Unable to locate theme engine in module_path: "pixmap",

(minitube:8128): Gtk-WARNING **: Unable to locate theme engine in module_path: "pixmap",

(minitube:8128): Gtk-WARNING **: Unable to locate theme engine in module_path: "pixmap",
QAbstractItemModel::endInsertRows: Invalid index ( 1 , 0 ) in model ListModel(0x1c63de0)
"http://gdata.youtube.com/feeds/api/videos/?max-results=10&start-index=1&q=japanese%20dance"
"http://i.ytimg.com/vi/PmN9hs__Aos/0.jpg"
"http://i.ytimg.com/vi/YFvFuPXDXZY/0.jpg"
"http://i.ytimg.com/vi/e-8wJvt8wa0/0.jpg"
Found format 18
"http://www.youtube.com/get_video_info?video_id=PmN9hs__Aos&el=embedded&ps=default&eurl=&gl=US&hl=en"
"http://i.ytimg.com/vi/zD7BXyZWcGo/0.jpg"
"http://i.ytimg.com/vi/4gsdYS1DTkI/0.jpg"
"http://i.ytimg.com/vi/9RUyi5oDihE/0.jpg"
"http://i.ytimg.com/vi/ZlfKdylgZX0/0.jpg"
"http://i.ytimg.com/vi/lOJbFtN6yx8/0.jpg"
"http://i.ytimg.com/vi/RCWZNaH_Zhw/0.jpg"
"http://i.ytimg.com/vi/eYPjTdM52T4/0.jpg"
Request finished but never started saving
Segmentation fault (core dumped)

Jason (themacster) wrote :

I am also getting this in kubuntu 12.04.

Sometimes I have sound and no video, sometimes it just crashes, other times it just freezes.

Very rarely, it actually plays a video with sound.

Lance (lancelovatt) wrote :

Would someone out there in the ubutu community please fix this app mini tube , I would like to say what a breath of fresh air this app is , its one of the best apps from the ubuntu community so far and it needs fixing asap other than that this ubuntu 12.04 lts is fantastic needs a bit more fine tuning has far as windows clear fonts is concerned , but its getting there just looks a bit bland on the graphic side needs to be more clearer but other than that good Job well done

Doug McMahon (mc3man) wrote :

after testing a bit more -
This crash can happen with the vlc backend but very rarely (almost never here

The issue with sound but no video is 100% a bug with the phonon-gstreamer-backend package

So of those affected may wish to push on this bug so it's easier to switch to the vlc backend -
bug 941586

With minitube 1.7.1-1~getdeb2~precise I didn't have any occurence of this bug anymore yet.

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers