compiz crashed with signal 7 in GLVertexBuffer::end(), when trying to run NS2

Bug #1289860 reported by Bryan Quigley
10
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Mesa
Invalid
Medium
mesa (Ubuntu)
Medium
Unassigned

Bug Description

Crash when trying to load the game, Natural Selection 2 via Steam. The loading screen appears, then after a bit monitor goes blank, then comes back, then goes away, maybe 3 total times. Eventually we are back at the desktop and the app has crashed.

Running Customer 3.14 kernel, and oibaf (daily mesa) PPA.

I'll be trying switching to LXDE, reverting to kernel 3.13, and reverting to stock Mesa in that order.

ProblemType: Crash
DistroRelease: Ubuntu 14.04
Package: unity 7.1.2+14.04.20140305-0ubuntu1
Uname: Linux 3.14.0-rc5-custom x86_64
ApportVersion: 2.13.3-0ubuntu1
Architecture: amd64
CrashCounter: 1
CurrentDesktop: Unity
Date: Sat Mar 8 15:03:02 2014
ExecutablePath: /usr/bin/compiz
InstallationDate: Installed on 2014-01-31 (35 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 14.04 LTS "Trusty Tahr" - Alpha amd64 (20140130)
ProcCmdline: compiz
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_US
 PATH=(custom, user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
Signal: 7
SourcePackage: unity
StacktraceTop:
 ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/r600_dri.so
 ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/r600_dri.so
 ?? () from /usr/lib/x86_64-linux-gnu/dri/r600_dri.so
 GLVertexBuffer::end() () from /usr/lib/compiz/libopengl.so
 GLWindow::glDraw(GLMatrix const&, GLWindowPaintAttrib const&, CompRegion const&, unsigned int) () from /usr/lib/compiz/libopengl.so
Title: compiz crashed with signal 7 in GLVertexBuffer::end()
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
UserGroups: adm cdrom dip lpadmin plugdev sambashare sudo

Revision history for this message
Bryan Quigley (bryanquigley) wrote :
Revision history for this message
Apport retracing service (apport) wrote :

StacktraceTop:
 _mesa_perf_monitor_counter_size (c=0x7feee2e64000) at ../../../../src/mesa/main/performance_monitor.c:632
 ?? ()
 ?? ()
 yy_init_globals (yyscanner=0x7fff17f38800) at glcpp/glcpp-lex.c:2527
 glcpp_lex_destroy (yyscanner=0x7fff17f38800) at glcpp/glcpp-lex.c:2573

Revision history for this message
Apport retracing service (apport) wrote : Stacktrace.txt
Revision history for this message
Apport retracing service (apport) wrote : StacktraceSource.txt
Revision history for this message
Apport retracing service (apport) wrote : ThreadStacktrace.txt
Changed in unity (Ubuntu):
importance: Undecided → Medium
tags: removed: need-amd64-retrace
Revision history for this message
Bryan Quigley (bryanquigley) wrote :

Tested on LXDE, Kernel 3.13, and stock Mesa for 14.04. Still crashes.. but.

LXDE seems to let it respawn forever.
Kernel 3.13 & Stock Mesa seems to let it return to compiz more often, but still sometimes fails.

GPU is locking up...

affects: unity (Ubuntu) → mesa (Ubuntu)
information type: Private → Public
Revision history for this message
In , Gquigs+bugs (gquigs+bugs) wrote :

Created attachment 95393
kern.log

All I do is start NS2, the loading screen comes up but eventually it goes blank (DPMS save). Then it may come back and go away several times before usually crashing back to desktop.

Crashes with LXDE/Unity
mesa: Stock Ubuntu 14.04 and git (oibaf ppa).
kernels: Stock Ubuntu 14.04 (3.13) and 3.14-rc5 and .

Kern log includes with stock Ubuntu 14.04 at booting at Mar 8 22:38:19
The one where it reset a lot booting at Mar 8 15:00:19, was w/ LXDE, it kept resetting.

Also reported to launchpad here (In this case it crashed compiz as well): https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/mesa/+bug/1289860

Revision history for this message
Bryan Quigley (bryanquigley) wrote :
Changed in mesa:
importance: Unknown → Medium
status: Unknown → Confirmed
Revision history for this message
In , lecbee (b-bellec) wrote :

Did it already worked before?
What is your GPU?

Revision history for this message
In , Gquigs+bugs (gquigs+bugs) wrote :

I haven't been able to get it ever working on this card. It's a RV670 Radeon HD 3870.

Prior to this most recent build it only worked with 3.1 Compatibility profile, not core. So this is the first NS2 build it could have worked on.

I was not succesful getting it to work on fglrx legacy driver either.. but haven't tried with the most recent build.

Revision history for this message
In , Gquigs+bugs (gquigs+bugs) wrote :

Closing cause I switched video cards.. and it seems like the system requirements for NS2 were higher than an HD 3870 anyway.

Revision history for this message
Bryan Quigley (bryanquigley) wrote :

Closing cause I switched video cards.. and it seems like the system requirements for NS2 were higher than an HD 3870 anyway.

Changed in mesa (Ubuntu):
status: New → Invalid
Changed in mesa:
status: Confirmed → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers

Remote bug watches

Bug watches keep track of this bug in other bug trackers.