maas-region-controller.config fails to preconfigure: dbc_go: not found

Bug #1172583 reported by Javier P.L. on 2013-04-25
30
This bug affects 5 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
maas (Ubuntu)
High
Unassigned

Bug Description

Release of Ubuntu: 13.04 - 25/04/2013
Package Version: 1.3+bzr1461+dfsg-0ubuntu2
Expected Results: the install process of maas should report no errors
Actual Results: maas-region-controller.config fails to preconfigure: dbc_go: not found

Testcase
-----------

1.- Install maas maas-dhcp maas-dns
$ sudo apt-get install maas maas-dhcp maas-dns

The error appears

Get:154 http://mx.archive.ubuntu.com/ubuntu/ raring/main python-requests all 1.1.0-1 [40.4 kB]
Get:155 http://mx.archive.ubuntu.com/ubuntu/ raring/main python-scgi amd64 1.13-1ubuntu2 [20.4 kB]
Get:156 http://mx.archive.ubuntu.com/ubuntu/ raring/main sphinx-doc all 1.1.3+dfsg-7ubuntu2 [861 kB]
Get:157 http://mx.archive.ubuntu.com/ubuntu/ raring/main ssh-import-id all 3.14-0ubuntu1 [9,848 B]
Fetched 58.0 MB in 3min 44s (258 kB/s)
Extracting templates from packages: 100%
Preconfiguring packages ...
/tmp/maas-region-controller.config.36203: 35: /tmp/maas-region-controller.config.36203: dbc_go: not found
maas-region-controller failed to preconfigure, with exit status 127
Selecting previously unselected package libodbc1:amd64.

According to: http://irclogs.ubuntu.com/2012/10/24/%23maas.txt

[12:30] <roaksoax> rvba: dbc_go: not found --> that doesn't really affect anything

Anyway I think it should be fixed

Ubuntu QA Website (ubuntuqa) wrote :

This bug has been reported on the Ubuntu ISO testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://iso.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/1172583

tags: added: iso-testing
Colin Watson (cjwatson) wrote :

I suspect this is just that you may not use anything other than essential packages plus debconf itself in config scripts; any attempts to use anything not in that set generally ought to be moved to the postinst instead.

Changed in maas (Ubuntu):
status: New → Confirmed
importance: Undecided → High
Bondan Aji Prabowo (mbelunger) wrote :

I overcome this by finishing config the maas-cluster-region first until the MAAS web interface can be accessed then installing the maas-region-controller. It works for me.

tags: added: landscape
Changed in maas (Ubuntu):
status: Confirmed → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers