Ubiquity, Failed to execute child process, no such file

Bug #951287 reported by Paul Gorski on 2012-03-10
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
lubuntu-meta (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

While installing Lubuntu precise-desktop-powerpc.iso 20120309 on an eMac G4 800 MHz, Nvidia graphics, I received an error during the install process:
Failed to execute child process "ubiquity" (No such file or directory)

Steps I took:
1) Boot from desktop .iso, that seemed to work just fine
2) Right click on "Install Lubuntu 12.04" desktop icon, select "Open"
3) Installer window is black/dark
4) So I open Customize Look and Feel, change widget to Clearlooks and background color (customized color them) to a nice purple
5) Installer text visible now, so I choose Install
6) I choose "update this installer" and Install
7) I had enough drive space and internet connection
8) I choose dowload updates and download extras
9) choose Install
10) wanted to go back and turn off download updates, but when I choose the "Back" button, the system seemed to freeze, then I received the " Failed to execute child process "ubiquity" (No such file or directory)" error.

To file this report, I used "apport-bug lubuntu-desktop" from LTerminal, so the computer seemed to be working fine from the live CD.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 12.04
Package: lubuntu-desktop 0.34
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.2.0-18.28-powerpc 3.2.9
Uname: Linux 3.2.0-18-powerpc ppc
ApportVersion: 1.94.1-0ubuntu1
Architecture: powerpc
CasperVersion: 1.306
Date: Sat Mar 10 01:50:21 2012
LiveMediaBuild: Lubuntu 12.04 "Precise Pangolin" - Alpha powerpc (20120309)
ProcEnviron:
 TERM=xterm
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: lubuntu-meta
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Paul Gorski (pauliegras) wrote :
Paul Gorski (pauliegras) wrote :

20120310 worked on the eMac G4, but I received this error:

Ubiquity, Failed to execute child process, no such file
when trying to launch the installer for 20120310 on an iBook G4 800 MHz, 768 MB RAM

(Same problem, different date, different computer)

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers