Lubuntu Power Manager is not working correctly

Bug #1326045 reported by The OpenChrome Project on 2014-06-03
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
lubuntu-default-settings (Ubuntu)
Undecided
Unassigned
xfce4-power-manager (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Hi,

I installed Lubuntu 14.04 LTS Desktop AMD64 recently, but I noticed that power management related area seems broken.

1. When I go to see the power management related settings (Lubuntu button ("Start" button) - > Preferences -> Power Management) for the first time after a clean boot, I get this dialog box "Xfce4 Power Manager is not running, do you want to launch it now?"

Does this mean that some applet that is suppose to be running doesn't run automatically after a clean boot?
When I go to see the power management related settings afterwards (i.e., launching the Power Manager for the second time and beyond), I don't see this message.
I don't believe this is a desirable behavior.
Please fix this bug.

2. Pressing the power button of the computer always asks the user what to do

Even if I change the power button behavior in the Power Manager (General -> General Options -> When power button is pressed) to "Suspend" or "Nothing" I still get "Logout Lubuntu 14.04 Session?" dialog box with the rest of the desktop grayed out.
I believe this is a buggy behavior.
Please fix this bug.

My Computer:

- AMD Athlon II X4 630
- MSI 870A-G54 mainboard
  * BIOS Version 17.20 (last release)
- 4 GB DDR3 SDRAM
- Diamond Multimedia Radeon HD 4350
  * PCI Express x16
  * 512 MB DDR2 SDRAM
- Hitachi 250 GB SATA hard drive

Please note that ACPI S3 State resume itself works fine with this mainboard / graphics card combination.
I applied any updates issued via Software Updater as of 6/3/2014.

Regards,

Kevin Brace

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 14.04
Package: xfce4-power-manager 1.2.0-3ubuntu4
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.13.0-27.50-generic 3.13.11
Uname: Linux 3.13.0-27-generic x86_64
ApportVersion: 2.14.1-0ubuntu3.2
Architecture: amd64
CurrentDesktop: LXDE
Date: Tue Jun 3 11:21:50 2014
ExecutablePath: /usr/bin/xfce4-power-manager-settings
InstallationDate: Installed on 2014-06-01 (2 days ago)
InstallationMedia: Lubuntu 14.04 LTS "Trusty Tahr" - Release amd64 (20140416.2)
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_US
 PATH=(custom, no user)
 XDG_RUNTIME_DIR=<set>
 LANG=en_US.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
SourcePackage: xfce4-power-manager
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)

Issue 1 has been already reported (bug 1242452). The same goes for issue 2 (bug 1319134).

Changed in xfce4-power-manager (Ubuntu):
status: New → Invalid
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

Status changed to 'Confirmed' because the bug affects multiple users.

Changed in lubuntu-default-settings (Ubuntu):
status: New → Confirmed
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers