Ltsp has no login screen

Bug #494993 reported by Dave Morley on 2009-12-10
16
This bug affects 3 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
ltsp (Ubuntu)
High
Stéphane Graber

Bug Description

The lstp client drops into cli for login rather than into the login screen.

ProblemType: Bug
Architecture: i386
Date: Thu Dec 10 12:03:17 2009
DistroRelease: Ubuntu 10.04
InstallationMedia: Error: [Errno 13] Permission denied: '/var/log/installer/media-info'
Package: ltsp-server 5.1.94-0ubuntu1
PackageArchitecture: all
ProcEnviron:
 LANG=en_GB.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.32-7.10-generic
SourcePackage: ltsp
Tags: lucid
Uname: Linux 2.6.32-7-generic i686

Related branches

Dave Morley (davmor2) wrote :
tags: added: iso-testing

Interesting, I have a lucid setup at the office and it works quite well,
I'll try upgrading it and see if it breaks (I didn't update for a week
or so).

Stéphane Graber (stgraber) wrote :

Actually, I was lying a bit above.

It's a known bug that I introduced upstream, it's been fixed upstream but the new version is not yet in Ubuntu (basically a typo in one of our init scripts function cause the script to crash and not start ldm).

Marking it fix commited, I'll prepare the new LTSP for upload so that'll be fixed just after alpha-1 (unless we absolutely want that for alpha-1, in this case, please poke me and I'll hurry).

Changed in ltsp (Ubuntu):
status: New → Fix Committed
importance: Undecided → High
assignee: nobody → Stéphane Graber (stgraber)
cheesyking (junk1) wrote :

Are the clients never getting the GUI?

I've got a 9.10 LTSP install where a client has about a 60% chance of getting LDM on bootup, the rest of the time I'm just getting the chroot text login as described. Does this sound like the same problem or something different?

cheesyking (junk1) wrote :

Never mind my comment, stumbled upon disabling splash in /var/lib/tftpboot/ltsp/i386/pxelinux.cfg/default and found that fixed it. Looks like something buggy with my hardware.

Launchpad Janitor (janitor) wrote :

This bug was fixed in the package ltsp - 5.1.96-0ubuntu1

---------------
ltsp (5.1.96-0ubuntu1) lucid; urgency=low

  * New upstream release (5.1.96)
   * Provide a way to reboot/halt from within the session
   * Fix ltsp-cluster-info firefox support
   * Fix typo in ltsp-init-common (LP: #494993)
 -- Stephane Graber <email address hidden> Fri, 11 Dec 2009 10:44:35 -0500

Changed in ltsp (Ubuntu):
status: Fix Committed → Fix Released
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers