Ubuntu

lirc does not configure IR transmitter properly

Reported by ioio85 on 2009-10-29
10
This bug affects 2 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
lirc (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

Binary package hint: lirc

I am using Kubuntu Karmic Koala 9.10
I have a Hauppauge 350 and IR blaster, my lirc is setup with:
- Hauppauge HVR-1300
- Serial Port (UART) : Motorola cable box

When the the script /etc/init.d/lirc start it automatically links:
lrwxrwxrwx 1 root root 19 2009-10-24 21:36 /dev/lircd -> /var/run/lirc/lircd
lrwxrwxrwx 1 root root 20 2009-10-24 21:39 /dev/lircd1 -> /var/run/lirc/lircd

 instead of
lrwxrwxrwx 1 root root 19 2009-10-24 21:36 /dev/lircd -> /var/run/lirc/lircd
lrwxrwxrwx 1 root root 20 2009-10-24 21:39 /dev/lircd1 -> /var/run/lirc/lircd1

I had to change it in /etc/init.d/lirc (see attached)

ProblemType: Bug
Architecture: i386
Date: Wed Oct 28 18:58:07 2009
DistroRelease: Ubuntu 9.10
InstallationMedia: Kubuntu 9.10 "Karmic Koala" - Release Candidate i386 (20091020.2)
NonfreeKernelModules: nvidia
Package: lirc 0.8.6-0ubuntu2
ProcEnviron:
 LANGUAGE=
 LANG=en_CA.UTF-8
 SHELL=/bin/zsh
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-14.48-generic
SourcePackage: lirc
Uname: Linux 2.6.31-14-generic i686

ioio85 (ioio85) wrote :
ioio85 (ioio85) wrote :

please ignore the attachment it is causing other issues

To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Other bug subscribers