ENE card reader not recognizing devices

Bug #842056 reported by Chris Hermansen on 2011-09-05
6
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
linux (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

I have several SD devices and none seem to be recognized by the ENE card reader. When a device is inserted, the LED flashes briefly but no storage shows as being mounted.

This is probably a duplicate of bug 800420

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 11.10
Package: linux-image-3.0.0-10-generic 3.0.0-10.16
ProcVersionSignature: Ubuntu 3.0.0-10.16-generic 3.0.4
Uname: Linux 3.0.0-10-generic i686
AlsaVersion: Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.24.
Architecture: i386
AudioDevicesInUse:
 USER PID ACCESS COMMAND
 /dev/snd/controlC0: clh 1433 F.... pulseaudio
CRDA: Error: [Errno 2] No such file or directory
Card0.Amixer.info:
 Card hw:0 'IXP'/'ATI IXP rev 0 with ALC250 at 0xd0004400, irq 17'
   Mixer name : 'Realtek ALC250 rev 2'
   Components : 'AC97a:414c4752'
   Controls : 33
   Simple ctrls : 21
Card1.Amixer.info:
 Card hw:1 'Modem'/'ATI IXP Modem rev 1 at 0xd0004800, irq 17'
   Mixer name : 'Silicon Laboratory Si3036,8 rev 7'
   Components : 'AC97m:53494c27'
   Controls : 3
   Simple ctrls : 3
Card1.Codecs.codec97.0.mc97.1.1:
 1-1/0: Silicon Laboratory Si3036,8 rev 7

 Extended modem ID: codec=1 LIN1
 Modem status : GPIO MREF ADC1 DAC1 PRE(ADC2) PRF(DAC2) PRG(HADC) PRH(HDAC)
 Line1 rate : 8000Hz
Date: Mon Sep 5 11:41:54 2011
GvfsMonitorLog: Monitoring events. Press Ctrl+C to quit.
HibernationDevice: RESUME=UUID=1fb757a1-40f3-4635-8909-14632b8c9028
HotplugNewDevices:

HotplugNewMounts:

InstallationMedia: Ubuntu 11.10 "Oneiric Ocelot" - Beta i386 (20110901)
Lsusb:
 Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
 Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
 Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
MachineType: TOSHIBA Satellite A70
PccardctlIdent:
 Socket 0:
   no product info available
PccardctlStatus:
 Socket 0:
   no card
ProcEnviron:
 LANGUAGE=en_CA:en
 PATH=(custom, no user)
 LANG=en_CA.UTF-8
 SHELL=/bin/bash
ProcKernelCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-3.0.0-10-generic root=UUID=be32ea4b-409f-429d-9252-b04ef19a735f ro quiet splash vt.handoff=7
RelatedPackageVersions:
 linux-restricted-modules-3.0.0-10-generic N/A
 linux-backports-modules-3.0.0-10-generic N/A
 linux-firmware 1.60
RfKill:
 0: phy0: Wireless LAN
  Soft blocked: no
  Hard blocked: no
SourcePackage: linux
Symptom: storage
UdevMonitorLog:
 monitor will print the received events for:
 UDEV - the event which udev sends out after rule processing
UdisksMonitorLog: Monitoring activity from the disks daemon. Press Ctrl+C to cancel.
UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install)
dmi.bios.date: 11/16/2004
dmi.bios.vendor: TOSHIBA
dmi.bios.version: V1.50
dmi.board.name: EDW10
dmi.board.vendor: TOSHIBA
dmi.board.version: Null
dmi.chassis.asset.tag: *
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: TOSHIBA
dmi.chassis.version: N/A
dmi.modalias: dmi:bvnTOSHIBA:bvrV1.50:bd11/16/2004:svnTOSHIBA:pnSatelliteA70:pvrPSA70C-RX100E:rvnTOSHIBA:rnEDW10:rvrNull:cvnTOSHIBA:ct10:cvrN/A:
dmi.product.name: Satellite A70
dmi.product.version: PSA70C-RX100E
dmi.sys.vendor: TOSHIBA

Chris Hermansen (c-hermansen) wrote :
Brad Figg (brad-figg) on 2011-09-05
Changed in linux (Ubuntu):
status: New → Confirmed

Thank you for taking the time to file a bug report on this issue.

However, given the number of bugs that the Kernel Team receives during any development cycle it is impossible for us to review them all. Therefore, we occasionally resort to using automated bots to request further testing. This is such a request.

We have noted that there is a newer version of the development kernel currently in the release pocket than the one you tested when this issue was found. Please test again with the newer kernel and indicate in the bug if this issue still exists or not.

If the bug still exists, change the bug status from Incomplete to Confirmed. If the bug no longer exists, change the bug status from Incomplete to Fix Released.

Thank you for your help.

Changed in linux (Ubuntu):
status: Confirmed → Incomplete
tags: added: kernel-request-3.0.0-11.18
Chris Hermansen (c-hermansen) wrote :

Checked with the current kernel and I still have the same problem.

Changed in linux (Ubuntu):
status: Incomplete → Confirmed

Thank you for taking the time to file a bug report on this issue.

However, given the number of bugs that the Kernel Team receives during any development cycle it is impossible for us to review them all. Therefore, we occasionally resort to using automated bots to request further testing. This is such a request.

We have noted that there is a newer version of the development kernel than the one you last tested when this issue was found. Please test again with the newer kernel and indicate in the bug if this issue still exists or not.

If the bug still exists, change the bug status from Incomplete to Confirmed. If the bug no longer exists, change the bug status from Incomplete to Fix Released.

Thank you for your help, we really do appreciate it.

Changed in linux (Ubuntu):
status: Confirmed → Incomplete
tags: added: kernel-request-3.0.0-12.19
Launchpad Janitor (janitor) wrote :

[Expired for linux (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.]

Changed in linux (Ubuntu):
status: Incomplete → Expired
Ubuntu QA Website (ubuntuqa) wrote :

This bug has been reported on the Ubuntu laptop testing tracker.

A list of all reports related to this bug can be found here:
http://laptop.qa.ubuntu.com/qatracker/reports/bugs/842056

tags: added: laptop-testing
To post a comment you must log in.