Comment 191 for bug 414560

mine runs but performance is just slow. painfully slow at times.
trying to download anything over 2MB or so is near impossible.

On Thu, Apr 8, 2010 at 2:02 PM, notoriousdbp
<email address hidden> wrote:
> Mine's running really well in Lucid and in Karmic with the backported
> driver.
>
> --
> ath9k disassociates/reassociates a lot
> https://bugs.launchpad.net/bugs/414560
> You received this bug notification because you are a direct subscriber
> of a duplicate bug.
>
> Status in The Linux Kernel: Fix Released
> Status in “linux-backports-modules-2.6.31” package in Ubuntu: Confirmed
>
> Bug description:
> I cannot find any rhyme or reason to this, but my
>
> 01:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
>
> seems to like to disassociate/reassociate a lot since I started testing karmic as of alpha 4.
>
> A typical dmesg excerpt:
>
> [ 1881.988111] wlan0: no probe response from AP 00:15:e9:13:47:60 - disassociating
> [ 1883.367859] wlan0: authenticate with AP 00:15:e9:13:47:60
> [ 1883.370161] wlan0: authenticated
> [ 1883.370181] wlan0: associate with AP 00:15:e9:13:47:60
> [ 1883.372802] wlan0: RX ReassocResp from 00:15:e9:13:47:60 (capab=0x431 status=0 aid=1)
> [ 1883.372822] wlan0: associated
> [ 1892.008117] wlan0: no probe response from AP 00:15:e9:13:47:60 - disassociating
> [ 1893.385338] wlan0: authenticate with AP 00:15:e9:13:47:60
> [ 1893.385521] wlan0: authenticate with AP 00:15:e9:13:47:60
> [ 1893.388175] wlan0: authenticated
> [ 1893.388196] wlan0: associate with AP 00:15:e9:13:47:60
> [ 1893.391563] wlan0: RX ReassocResp from 00:15:e9:13:47:60 (capab=0x431 status=0 aid=1)
> [ 1893.391585] wlan0: associated
> [ 1926.988135] wlan0: no probe response from AP 00:15:e9:13:47:60 - disassociating
> [ 1928.365306] wlan0: authenticate with AP 00:15:e9:13:47:60
> [ 1928.367426] wlan0: authenticated
> [ 1928.367442] wlan0: associate with AP 00:15:e9:13:47:60
> [ 1928.370948] wlan0: RX ReassocResp from 00:15:e9:13:47:60 (capab=0x431 status=0 aid=1)
> [ 1928.370969] wlan0: associated
> [ 1966.988114] wlan0: no probe response from AP 00:15:e9:13:47:60 - disassociating
> [ 1968.366568] wlan0: authenticate with AP 00:15:e9:13:47:60
> [ 1968.368624] wlan0: authenticated
> [ 1968.368643] wlan0: associate with AP 00:15:e9:13:47:60
> [ 1968.371872] wlan0: RX ReassocResp from 00:15:e9:13:47:60 (capab=0x431 status=0 aid=1)
> [ 1968.371893] wlan0: associated
>
> Performance drops significantly when this starts going on.  At times it becomes impossible to look up hosts, etc.  Other times, it will run fine for hours on end.
>
> ProblemType: Bug
> AplayDevices:
>  **** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
>  card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC269 Analog [ALC269 Analog]
>   Subdevices: 1/1
>   Subdevice #0: subdevice #0
> Architecture: i386
> ArecordDevices:
>  **** List of CAPTURE Hardware Devices ****
>  card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC269 Analog [ALC269 Analog]
>   Subdevices: 1/1
>   Subdevice #0: subdevice #0
> AudioDevicesInUse:
>  USER        PID ACCESS COMMAND
>  /dev/snd/controlC0:  matt       3290 F.... pulseaudio
> CRDA: Error: [Errno 2] No such file or directory
> Card0.Amixer.info:
>  Card hw:0 'Intel'/'HDA Intel at 0xf7eb8000 irq 16'
>   Mixer name   : 'Realtek ALC269'
>   Components   : 'HDA:10ec0269,1043834a,00100004'
>   Controls      : 12
>   Simple ctrls  : 7
> Date: Sun Aug 16 17:15:46 2009
> DistroRelease: Ubuntu 9.10
> MachineType: ASUSTeK Computer INC. 1000HE
> Package: linux-image-2.6.31-5-generic 2.6.31-5.24
> ProcCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.31-5-generic root=UUID=564b6024-8d7a-4d50-8410-563167a8756a ro quiet splash
> ProcEnviron:
>  PATH=(custom, no user)
>  LANG=en_US.UTF-8
>  SHELL=/bin/bash
> ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-5.24-generic
> RelatedPackageVersions:
>  linux-backports-modules-2.6.31-5-generic N/A
>  linux-firmware 1.15
> SourcePackage: linux
> Tags:  ubuntu-unr
> Uname: Linux 2.6.31-5-generic i686
> dmi.bios.date: 07/23/2009
> dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
> dmi.bios.version: 1002
> dmi.board.asset.tag: To Be Filled By O.E.M.
> dmi.board.name: 1000HE
> dmi.board.vendor: ASUSTeK Computer INC.
> dmi.board.version: x.xx
> dmi.chassis.asset.tag: 0x00000000
> dmi.chassis.type: 10
> dmi.chassis.vendor: ASUSTek Computer INC.
> dmi.chassis.version: x.x
> dmi.modalias: dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr1002:bd07/23/2009:svnASUSTeKComputerINC.:pn1000HE:pvrx.x:rvnASUSTeKComputerINC.:rn1000HE:rvrx.xx:cvnASUSTekComputerINC.:ct10:cvrx.x:
> dmi.product.name: 1000HE
> dmi.product.version: x.x
> dmi.sys.vendor: ASUSTeK Computer INC.
>
> To unsubscribe from this bug, go to:
> https://bugs.launchpad.net/linux/+bug/414560/+subscribe
>