Ubuntu

Philips Semiconductors DVB TV Tuner Card Not Working

Reported by Pac Shady on 2008-04-11
130
This bug affects 19 people
Affects Status Importance Assigned to Milestone
Linux
Confirmed
Undecided
Unassigned
linux (Ubuntu)
Low
Unassigned
Declined for Dapper by Jeremy Foshee
Declined for Hardy by Jeremy Foshee
Declined for Intrepid by Brian Murray
Declined for Jaunty by Jeremy Foshee
Declined for Karmic by Jeremy Foshee
Declined for Lucid by Jeremy Foshee
Declined for Maverick by Jeremy Foshee
Declined for Natty by Brian Murray

Bug Description

My Medion MD96420 came with this DVB-T Tuner card, which doesn't seem to have any drivers either out of the box or from v4l-dbv. As far as I can tell, the remote control for it doesn't work either. Here are some specs:

lsb_release -rd
Description: Ubuntu hardy (development branch)
Release: 8.04

uname -a
Linux ShadyLappyMKII 2.6.24-15-generic #1 SMP Tue Apr 8 00:33:51 UTC 2008 i686 GNU/Linux

sudo lspci -vvnn (for the TV Tuner card)
...
06:00.0 Multimedia controller [0480]: Philips Semiconductors Unknown device [1131:7160] (rev 03)
        Subsystem: Creatix Polymedia GmbH Unknown device [16be:0034]
        Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR+ FastB2B-
        Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
        Latency: 0, Cache Line Size: 64 bytes
        Interrupt: pin A routed to IRQ 10
        Region 0: Memory at fa000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=1M]
        Capabilities: [40] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/5 Enable-
                Address: 0000000000000000 Data: 0000
        Capabilities: [50] Express Endpoint IRQ 0
                Device: Supported: MaxPayload 128 bytes, PhantFunc 0, ExtTag-
                Device: Latency L0s <256ns, L1 <1us
                Device: AtnBtn- AtnInd- PwrInd-
                Device: Errors: Correctable- Non-Fatal- Fatal- Unsupported-
                Device: RlxdOrd+ ExtTag- PhantFunc- AuxPwr- NoSnoop-
                Device: MaxPayload 128 bytes, MaxReadReq 128 bytes
                Link: Supported Speed 2.5Gb/s, Width x1, ASPM L0s L1, Port 1
                Link: Latency L0s <4us, L1 <64us
                Link: ASPM Disabled RCB 128 bytes CommClk- ExtSynch-
                Link: Speed 2.5Gb/s, Width x1
        Capabilities: [74] Power Management version 2
                Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0+,D1+,D2+,D3hot-,D3cold-)
                Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
        Capabilities: [80] Vendor Specific Information

sudo lsusb -v (for the remote control receiver)
...
Bus 004 Device 002: ID 0bc7:0006 X10 Wireless Technology, Inc.
Device Descriptor:
  bLength 18
  bDescriptorType 1
  bcdUSB 1.10
  bDeviceClass 0 (Defined at Interface level)
  bDeviceSubClass 0
  bDeviceProtocol 0
  bMaxPacketSize0 8
  idVendor 0x0bc7 X10 Wireless Technology, Inc.
  idProduct 0x0006
  bcdDevice 1.00
  iManufacturer 1 X10 WTI
  iProduct 2 RF receiver
  iSerial 0
  bNumConfigurations 1
  Configuration Descriptor:
    bLength 9
    bDescriptorType 2
    wTotalLength 32
    bNumInterfaces 1
    bConfigurationValue 1
    iConfiguration 0
    bmAttributes 0xa0
      (Bus Powered)
      Remote Wakeup
    MaxPower 2mA
    Interface Descriptor:
      bLength 9
      bDescriptorType 4
      bInterfaceNumber 0
      bAlternateSetting 0
      bNumEndpoints 2
      bInterfaceClass 255 Vendor Specific Class
      bInterfaceSubClass 0
      bInterfaceProtocol 0
      iInterface 0
      Endpoint Descriptor:
        bLength 7
        bDescriptorType 5
        bEndpointAddress 0x81 EP 1 IN
        bmAttributes 3
          Transfer Type Interrupt
          Synch Type None
          Usage Type Data
        wMaxPacketSize 0x0008 1x 8 bytes
        bInterval 10
      Endpoint Descriptor:
        bLength 7
        bDescriptorType 5
        bEndpointAddress 0x02 EP 2 OUT
        bmAttributes 3
          Transfer Type Interrupt
          Synch Type None
          Usage Type Data
        wMaxPacketSize 0x0008 1x 8 bytes
        bInterval 10
Device Status: 0x0000
  (Bus Powered)
...

Complete output from lspci -vvnn and lsusb -v, as well as dmesg output follows.

Pac Shady (pacshady) wrote :
Pac Shady (pacshady) wrote :
Pac Shady (pacshady) wrote :
James (james-ellis-gmail) wrote :

I was shipped a similar DVB device with a Dell laptop. I'm not too miffed if it doesn't work as I didn't ask for it but it seems that there is no firmware available for v4l-dvb.

The related Dell driver link is : http://support.us.dell.com/support/downloads/download.aspx?c=us&l=en&s=gen&releaseid=R175809&formatcnt=1&libid=0&fileid=239014

Somehow the firmware needs to be cut out of the file and provided in a v4l-dvb friendly format. I'm not sure how to do that or if it is possible at all.

system:

uname -r
2.6.24-18-generic

Kubuntu 8.04

lspci -vvnn (after modprobe'ing pciehp)

0d:00.0 Multimedia controller [0480]: Philips Semiconductors Unknown device [1131:7160] (rev 03)
        Subsystem: Avermedia Technologies Inc Unknown device [1461:0555]
        Control: I/O- Mem- BusMaster- SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR- FastB2B-
        Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
        Interrupt: pin A routed to IRQ 0
        Region 0: Memory at f9c00000 (64-bit, non-prefetchable) [disabled] [size=1M]
        Capabilities: [40] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/5 Enable-
                Address: 0000000000000000 Data: 0000
        Capabilities: [50] Express Endpoint IRQ 0
                Device: Supported: MaxPayload 128 bytes, PhantFunc 0, ExtTag-
                Device: Latency L0s <256ns, L1 <1us
                Device: AtnBtn- AtnInd- PwrInd-
                Device: Errors: Correctable- Non-Fatal- Fatal- Unsupported-
                Device: RlxdOrd+ ExtTag- PhantFunc- AuxPwr- NoSnoop-
                Device: MaxPayload 128 bytes, MaxReadReq 128 bytes
                Link: Supported Speed 2.5Gb/s, Width x1, ASPM L0s L1, Port 1
                Link: Latency L0s <4us, L1 <64us
                Link: ASPM Disabled RCB 128 bytes CommClk- ExtSynch-
                Link: Speed 2.5Gb/s, Width x1
        Capabilities: [74] Power Management version 2
                Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0+,D1+,D2+,D3hot-,D3cold-)
                Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
        Capabilities: [80] Vendor Specific Information

There hasn't been any recent activity in this bug report and we were wondering if this is still an issue? The Ubuntu kernel team is actively working on the upcoming Intrepid Ibex 8.10 release. If you could please test the latest Alpha release for Intrepid it would be much appreciated - http://www.ubuntu.com/testing . Please let us know your results. If the issue still exists, please also provide the appropriate debugging information as outlined at https://wiki.ubuntu.com/KernelTeamBugPolicies . Thanks in advance.

Changed in linux:
status: New → Incomplete

The Ubuntu Kernel Team is planning to move to the 2.6.27 kernel for the upcoming Intrepid Ibex 8.10 release. As a result, the kernel team would appreciate it if you could please test this newer 2.6.27 Ubuntu kernel. There are one of two ways you should be able to test:

1) If you are comfortable installing packages on your own, the linux-image-2.6.27-* package is currently available for you to install and test.

--or--

2) The upcoming Alpha5 for Intrepid Ibex 8.10 will contain this newer 2.6.27 Ubuntu kernel. Alpha5 is set to be released Thursday Sept 4. Please watch http://www.ubuntu.com/testing for Alpha5 to be announced. You should then be able to test via a LiveCD.

Please let us know immediately if this newer 2.6.27 kernel resolves the bug reported here or if the issue remains. More importantly, please open a new bug report for each new bug/regression introduced by the 2.6.27 kernel and tag the bug report with 'linux-2.6.27'. Also, please specifically note if the issue does or does not appear in the 2.6.26 kernel. Thanks again, we really appreicate your help and feedback.

Nycho (dj-stamp) wrote :

I am getting this same problem with a Winfast PxDTV2300H i purchased today. It is a new model but output's the same

uname -r:

Linux xxxxxxx 2.6.24-19-generic #1 SMP Wed Aug 20 17:53:40 UTC 2008 x86_64 GNU/Linux

lspci:

05:00.0 Multimedia controller [0480]: Philips Semiconductors Unknown device [1131:7160] (rev 01)
 Subsystem: LeadTek Research Inc. Unknown device [107d:6682]
 Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR+ FastB2B-
 Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
 Latency: 0, Cache Line Size: 64 bytes
 Interrupt: pin A routed to IRQ 5
 Region 0: Memory at dff00000 (64-bit, non-prefetchable) [size=1M]
 Capabilities: [40] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/5 Enable-
  Address: 0000000000000000 Data: 0000
 Capabilities: [50] Express Endpoint IRQ 0
  Device: Supported: MaxPayload 128 bytes, PhantFunc 0, ExtTag-
  Device: Latency L0s <256ns, L1 <1us
  Device: AtnBtn- AtnInd- PwrInd-
  Device: Errors: Correctable- Non-Fatal- Fatal- Unsupported-
  Device: RlxdOrd+ ExtTag- PhantFunc- AuxPwr- NoSnoop-
  Device: MaxPayload 128 bytes, MaxReadReq 128 bytes
  Link: Supported Speed 2.5Gb/s, Width x1, ASPM L0s L1, Port 1
  Link: Latency L0s <4us, L1 <64us
  Link: ASPM Disabled RCB 128 bytes CommClk- ExtSynch-
  Link: Speed 2.5Gb/s, Width x1
 Capabilities: [74] Power Management version 2
  Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0+,D1+,D2+,D3hot-,D3cold-)
  Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
 Capabilities: [80] Vendor Specific Information

the dmesg returns nothing for a dvb card and there is no /dev/dvb directory. i tried the latest v4l-dvb driver set, but still nothing. As i write this i am upgrading to ubuntu 8.10 to try. Will keep you posted

madMUFFLON (martinpauly) wrote :

i got the same problem, using 2.6.27 generic kernel (standart ubuntu 8.10)
i got the avermedia avertv hybrid nano express

Andrey Zhekov (x3ro.daemon) wrote :

Having AverMedia NanoExpress (ExpressCard)

In Mandriva 2009 with kernel 2.6.27.7 have this (lspci -vvnn):

---------------------
02:00.0 Multimedia controller [0480]: Philips Semiconductors Device [1131:7160] (rev 03)
        Subsystem: Avermedia Technologies Inc Device [1461:2355]
        Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR+ FastB2B- DisINTx-
        Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR- INTx-
        Latency: 0, Cache Line Size: 64 bytes
        Interrupt: pin A routed to IRQ 11
        Region 0: Memory at f2000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=1M]
        Capabilities: [40] Message Signalled Interrupts: Mask- 64bit+ Queue=0/5 Enable-
                Address: 0000000000000000 Data: 0000
        Capabilities: [50] Express (v1) Endpoint, MSI 00
                DevCap: MaxPayload 128 bytes, PhantFunc 0, Latency L0s <256ns, L1 <1us
                        ExtTag- AttnBtn- AttnInd- PwrInd- RBE- FLReset-
                DevCtl: Report errors: Correctable- Non-Fatal- Fatal- Unsupported-
                        RlxdOrd+ ExtTag- PhantFunc- AuxPwr- NoSnoop-
                        MaxPayload 128 bytes, MaxReadReq 128 bytes
                DevSta: CorrErr- UncorrErr+ FatalErr- UnsuppReq+ AuxPwr- TransPend-
                LnkCap: Port #1, Speed 2.5GT/s, Width x1, ASPM L0s L1, Latency L0 <4us, L1 <64us
                        ClockPM- Suprise- LLActRep- BwNot-
                LnkCtl: ASPM Disabled; RCB 128 bytes Disabled- Retrain- CommClk-
                        ExtSynch- ClockPM- AutWidDis- BWInt- AutBWInt-
                LnkSta: Speed 2.5GT/s, Width x1, TrErr- Train- SlotClk- DLActive- BWMgmt- ABWMgmt-
        Capabilities: [74] Power Management version 2
                Flags: PMEClk- DSI- D1+ D2+ AuxCurrent=0mA PME(D0+,D1+,D2+,D3hot-,D3cold-)
                Status: D0 PME-Enable- DSel=0 DScale=0 PME-
        Capabilities: [80] Vendor Specific Information <?>
        Capabilities: [100] Vendor Specific Information <?>

------------------

After some googling found info here:
http://<email address hidden>/msg28318.html

Hoping we'll have drivers for it 'cause AverMedia dev's said that Linux "will never support it"

madMUFFLON (martinpauly) wrote :

unfortunately even with this driver the card is not working for me (as you can see at ubuntuforums)

Changed in linux:
status: Incomplete → New

Hi pacshady,

This bug was reported a while ago and there hasn't been any activity in it recently. We were wondering if this is still an issue? Can you try with the latest development release of Ubuntu? ISO CD images are available from http://cdimage.ubuntu.com/releases/ .

If it remains an issue, could you run the following command from a Terminal (Applications->Accessories->Terminal). It will automatically gather and attach updated debug information to this report.

apport-collect -p linux-image-`uname -r` 215624

Also, if you could test the latest upstream kernel available that would be great. It will allow additional upstream developers to examine the issue. Refer to https://wiki.ubuntu.com/KernelMainlineBuilds . Once you've tested the upstream kernel, please remove the 'needs-upstream-testing' tag. This can be done by clicking on the yellow pencil icon next to the tag located at the bottom of the bug description and deleting the 'needs-upstream-testing' text. Please let us know your results.

Thanks in advance.

[This is an automated message. Apologies if it has reached you inappropriately; please just reply to this message indicating so.]

tags: added: needs-kernel-logs
tags: added: needs-upstream-testing
tags: added: kj-triage
Changed in linux (Ubuntu):
status: New → Incomplete
madMUFFLON (martinpauly) wrote :

new drivers have been released by manu abraham who develops the driver for the saa716x chip. he claims he got a stream running with this driver, but at least for me it is not working with the newest version of his driver(avermedia HC82). so this bug is still an issue.

Architecture: i386
DistroRelease: Ubuntu 9.10
HibernationDevice: RESUME=UUID=fe176a88-aac7-4f10-8fbc-f150911109ab
MachineType: Hewlett-Packard HP Pavilion dv2000 Notebook PC
NonfreeKernelModules: nvidia
Package: linux-image-2.6.31-5-generic 2.6.31-5.24
PackageArchitecture: i386
ProcCmdLine: root=UUID=cc75901c-5055-442b-ac60-46ac385b5fb2 ro quiet splash
ProcEnviron:
 SHELL=/bin/bash
 LANG=ru_RU.UTF-8
ProcVersionSignature: Ubuntu 2.6.31-5.24-generic
RelatedPackageVersions: linux-backports-modules-2.6.31-5-generic N/A
Uname: Linux 2.6.31-5-generic i686
UserGroups: adm admin audio cdrom dialout lpadmin plugdev pulse pulse-access pulse-rt sambashare
dmi.bios.date: 12/01/2008
dmi.bios.vendor: Phoenix
dmi.bios.version: F.2E
dmi.board.name: 30CE
dmi.board.vendor: Wistron
dmi.board.version: 80.52
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: Hewlett-Packard
dmi.chassis.version: N/A
dmi.modalias: dmi:bvnPhoenix:bvrF.2E:bd12/01/2008:svnHewlett-Packard:pnHPPaviliondv2000NotebookPC:pvrF.2E:rvnWistron:rn30CE:rvr80.52:cvnHewlett-Packard:ct10:cvrN/A:
dmi.product.name: HP Pavilion dv2000 Notebook PC
dmi.product.version: F.2E
dmi.sys.vendor: Hewlett-Packard

Andrey Zhekov (x3ro.daemon) wrote :
Andrey Zhekov (x3ro.daemon) wrote :
Andrey Zhekov (x3ro.daemon) wrote :
Andrey Zhekov (x3ro.daemon) wrote :
Andrey Zhekov (x3ro.daemon) wrote :
Andrey Zhekov (x3ro.daemon) wrote :
Andrey Zhekov (x3ro.daemon) wrote :
Andrey Zhekov (x3ro.daemon) wrote :
Andrey Zhekov (x3ro.daemon) wrote :
Andrey Zhekov (x3ro.daemon) wrote :
Changed in linux (Ubuntu):
status: Incomplete → New
tags: added: apport-collected
tags: removed: needs-upstream-testing
tags: removed: needs-kernel-logs
tags: added: needs-kernel-logs
Changed in linux (Ubuntu):
status: New → Confirmed
Changed in linux:
status: New → Confirmed
Changed in linux:
status: Confirmed → Fix Committed
status: Fix Committed → Confirmed
Andrey Zhekov (x3ro.daemon) wrote :

more than an year and no progress, but according to:

http://kernelnewbies.org/Linux_2_6_32#head-f346e6e4d377a785331c7165d8f9e136e539438c
http://kernelnewbies.org/Linux_2_6_31#head-446118ebb33e10cb655991d123f6bb8e19d972c2

AverMedia drivers are actively developed but why not this one?
There is (was?) one developer, source code, initial driver...

PS. Don't know if I have this rights but I'm nominating this bug for lucid 'cause I can't see any reaction...

tags: removed: needs-kernel-logs
tags: removed: cft-2.6.27 kj-triage

Architecture: i386
ArecordDevices:
 **** List of CAPTURE Hardware Devices ****
 card 0: Intel [HDA Intel], device 0: CONEXANT Analog [CONEXANT Analog]
   Subdevices: 1/1
   Subdevice #0: subdevice #0
AudioDevicesInUse:
 USER PID ACCESS COMMAND
 /dev/snd/controlC0: andrey 3728 F.... pulseaudio
Card0.Amixer.info:
 Card hw:0 'Intel'/'HDA Intel at 0xf4500000 irq 32'
   Mixer name : 'Conexant CX20549 (Venice)'
   Components : 'HDA:14f15045,103c30cd,00100100'
   Controls : 18
   Simple ctrls : 8
DistroRelease: Ubuntu 9.10
HibernationDevice: RESUME=UUID=fe176a88-aac7-4f10-8fbc-f150911109ab
InstallationMedia: Ubuntu 9.10 "Karmic Koala" - Release i386 (20091028.5)
MachineType: Hewlett-Packard HP Pavilion dv2000 Notebook PC
Package: linux-image-2.6.33-020633rc1-generic 2.6.33-020633rc1
PackageArchitecture: i386
ProcCmdLine: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-2.6.33-020633rc1-generic root=UUID=5bba6c19-a7c2-4ea0-8713-2f0fd14f3859 ro quiet splash
ProcEnviron:
 SHELL=/bin/bash
 PATH=(custom, no user)
 LANG=ru_RU.UTF-8
Uname: Linux 2.6.33-020633rc1-generic i686
UserGroups:

XsessionErrors:
 (gnome-settings-daemon:3744): GLib-CRITICAL **: g_propagate_error: assertion `src != NULL' failed
 (gnome-settings-daemon:3744): GLib-CRITICAL **: g_propagate_error: assertion `src != NULL' failed
 (nautilus:3802): Eel-CRITICAL **: eel_preferences_get_boolean: assertion `preferences_is_initialized ()' failed
 (polkit-gnome-authentication-agent-1:3817): GLib-CRITICAL **: g_once_init_leave: assertion `initialization_value != 0' failed
 (gnome-panel:3801): Gdk-WARNING **: /build/buildd/gtk+2.0-2.18.3/gdk/x11/gdkdrawable-x11.c:952 drawable is not a pixmap or window
dmi.bios.date: 12/01/2008
dmi.bios.vendor: Phoenix
dmi.bios.version: F.2E
dmi.board.name: 30CE
dmi.board.vendor: Wistron
dmi.board.version: 80.52
dmi.chassis.type: 10
dmi.chassis.vendor: Hewlett-Packard
dmi.chassis.version: N/A
dmi.modalias: dmi:bvnPhoenix:bvrF.2E:bd12/01/2008:svnHewlett-Packard:pnHPPaviliondv2000NotebookPC:pvrF.2E:rvnWistron:rn30CE:rvr80.52:cvnHewlett-Packard:ct10:cvrN/A:
dmi.product.name: HP Pavilion dv2000 Notebook PC
dmi.product.version: F.2E
dmi.sys.vendor: Hewlett-Packard

Gorodok (gorodok11) wrote :

More than 2 years of report and NO CHANGES.

Jeremy Foshee (jeremyfoshee) wrote :

Declining the Maverick specific nomination for now and leaving this open against the actively developed Ubuntu kernel (which happens to be Maverick at this time). Will re-open the nomination should a fix be narrowed down which we can confirm specifically resolves this issue in Maverick.

~JFo

tags: added: kernel-core kernel-needs-review

From the logs it seems that the component that have the Id [1131:7160] is a SAA7160 from NXP (ex Philips).
http://pci-ids.ucw.cz/read/PC/1131/7160 : for the reference of the Id.
It is a PCI Express audio/video bridge. I hope this will help in the future development even if the bug is open since 2 years.
I put the datasheet attached.

This is my first steps trying to help the Ubuntu community, and I hope I am aligned with the common way of working.

Changed in linux (Ubuntu):
importance: Undecided → Low
status: Confirmed → Triaged
Max38 (dossiermax) wrote :

Hi Guys,
I found somebody intensively working on the saa716x chipset. See here: http://powarman.dyndns.org/hgwebdir.cgi/v4l-dvb-saa716x/. I had no time yet to test it on my TV card (details here: http://linuxtv.org/wiki/index.php/AVerMedia_AVerTV_Duo_Hybrid_PCI-E_%28A177%29). if somebody manage to achieve something, please post your results here for example., Best Max

Michael Bloom (mabloom) wrote :

 The driver at http://powarman.dyndns.org/hgwebdir.cgi/v4l-dvb-saa716x/ reportedly builds and works OK with older releases using linux versions 2.6.24 thru at least 2.6.35, ., but it apparently has dependencies on linux 3.x that keep it from building.

I tried compiling it on Oneiric.

There were a lot of errors, most resulting from undefined macros such as I2C_CLASS_TV_DIGITAL and T_DIGITAL_TV
and from a missing linux header:

  ( v4l/dvbdev.c:36:28: fatal error: linux/smp_lock.h: No such file or directory )

Max38 (dossiermax) wrote :

Just a feed back. I could compile and install the saa716X drivers being developed on the site I mentioned above. My kernel is 2.6.32.28-generic. Unfortunately my card is not supported by the driver as indicated on the "menuconfig". That's it.

Pac Shady, this bug was reported a while ago and there hasn't been any activity in it recently. We were wondering if this is still an issue? If so, could you please test for this with the latest development release of Ubuntu? ISO images are available from http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/ .

If it remains an issue, could you please run the following command in the development release from a Terminal (Applications->Accessories->Terminal), as it will automatically gather and attach updated debug information to this report:

apport-collect -p linux <replace-with-bug-number>

Also, could you please test the latest upstream kernel available following https://wiki.ubuntu.com/KernelMainlineBuilds ? It will allow additional upstream developers to examine the issue. Please do not test the daily folder, but the one all the way at the bottom. Once you've tested the upstream kernel, please comment on which kernel version specifically you tested. If this bug is fixed in the mainline kernel, please add the following tags:
kernel-fixed-upstream
kernel-fixed-upstream-VERSION-NUMBER

where VERSION-NUMBER is the version number of the kernel you tested. For example:
kernel-fixed-upstream-v3.11

This can be done by clicking on the yellow circle with a black pencil icon next to the word Tags located at the bottom of the bug description. As well, please remove the tag:
needs-upstream-testing

If the mainline kernel does not fix this bug, please add the following tags:
kernel-bug-exists-upstream
kernel-bug-exists-upstream-VERSION-NUMBER

As well, please remove the tag:
needs-upstream-testing

Once testing of the upstream kernel is complete, please mark this bug's Status as Confirmed. Please let us know your results. Thank you for your understanding.

tags: added: needs-kernel-logs needs-upstream-testing
Changed in linux (Ubuntu):
status: Triaged → Incomplete
To post a comment you must log in.