Comment 52 for bug 201225

I al most delete your email. (due spam)

Try to vind an other networkcard... in my case a intel solved the probelem.

Succes!!!

> Date: Sat, 17 Oct 2009 17:00:18 +0000
> From: <email address hidden>
> To: <email address hidden>
> Subject: [Bug 201225] Re: Wifi working but at 1Mb/s
>
> Same problem here with an old Linksys Wireless-G Notebook Adapter on a
> fresh install of Jaunty. Stuck at 1 MB/s! Internet and download speeds
> are slow (around 60 KB/s with wireless, 800 KB/s when I plug into
> Ethernet). "sudo iwconfig wlan0 rate 54M" does set the card's speed to
> 54 MB/s.
>
> ****@Ubuntu-Vaio-Old:~$ lspci | grep -i wireless
> 03:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4306 802.11b/g Wireless LAN Controller (rev 02)
> ****@Ubuntu-Vaio-Old:~$
>
> --
> Wifi working but at 1Mb/s
> https://bugs.launchpad.net/bugs/201225
> You received this bug notification because you are a direct subscriber
> of the bug.
>
> Status in “b43-fwcutter” package in Ubuntu: New
> Status in “linux” package in Ubuntu: Confirmed
>
> Bug description:
> Binary package hint: b43-fwcutter
>
> ritch@ritch-laptop:~$ DISTRIB_ID=Ubuntu
> ritch@ritch-laptop:~$ DISTRIB_RELEASE=8.04
> ritch@ritch-laptop:~$ DISTRIB_CODENAME=hardy
> ritch@ritch-laptop:~$ uname -a
> Linux ritch-laptop 2.6.24-12-generic #1 SMP Mon Mar 10 15:32:00 UTC 2008 i686 GNU/Linux
> ritch@ritch-laptop:~$ apt-cache policy b43-fwcutter
> b43-fwcutter:
> Installé : 1:011-1
> Candidat : 1:011-1
> Table de version :
> *** 1:011-1 0
> 500 http://fr.archive.ubuntu.com hardy/universe Packages
> 100 /var/lib/dpkg/status
>
> -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
> I have a probleme with the speed of my wifi network, in first i would like to tell that on Gusty and with the bcm43xx all work perfect. since i make a fresh install of hardy i can make working my wifi but at 1Mb/s :
>
> iwconfig
> lo no wireless extensions.
>
> eth0 no wireless extensions.
>
> wmaster0 no wireless extensions.
>
> wlan0 IEEE 802.11g ESSID:"XXXXXXXX"
> Mode:Managed Frequency:2.412 GHz Access Point: 00:0F:XXXXXXX0
> Bit Rate=1 Mb/s Tx-Power=27 dBm
> Retry min limit:7 RTS thr:off Fragment thr=2346 B
> Link Quality=86/100 Signal level=-88 dBm Noise level=-68 dBm
> Rx invalid nwid:0 Rx invalid crypt:0 Rx invalid frag:0
>
>
> my laptop is a DELL D420 with Broadcom 4311 rev 01
>
> lsmod | grep b43
> b43 118176 0
> rfkill 8592 3 rfkill_input,b43
> mac80211 165652 1 b43
> led_class 6020 1 b43
> input_polldev 5896 1 b43
> ssb 32772 1 b43
>
> dsmeg give me :
> [ 200.598275] b43-phy0: Broadcom 4311 WLAN found
> [ 200.670930] phy0: Selected rate control algorithm 'simple'
> [ 200.948601] b43-phy1: Broadcom 4311 WLAN found
> [ 201.019070] phy1: Selected rate control algorithm 'simple'
> [ 201.132411] input: b43-phy1 as /devices/virtual/input/input9
> [ 202.817729] Registered led device: b43-phy1:tx
> [ 202.818325] Registered led device: b43-phy1:rx
> [ 202.818826] Registered led device: b43-phy1:radio
> [ 202.864509] ADDRCONF(NETDEV_UP): wlan0: link is not ready
>
> lspci -vvnn :
> 0c:00.0 Network controller [0280]: Broadcom Corporation BCM4312 802.11a/b/g [14e4:4312] (rev 01)
> Subsystem: Dell Unknown device [1028:0007]
> Control: I/O+ Mem+ BusMaster+ SpecCycle- MemWINV- VGASnoop- ParErr- Stepping- SERR+ FastB2B-
> Status: Cap+ 66MHz- UDF- FastB2B- ParErr- DEVSEL=fast >TAbort- <TAbort- <MAbort- >SERR- <PERR-
> Latency: 0, Cache Line Size: 64 bytes
> Interrupt: pin A routed to IRQ 17
> Region 0: Memory at efdfc000 (32-bit, non-prefetchable) [size=16K]
> Capabilities: <access denied>
>
>
> like you can view i try to update to the last b43 but it the same : my wifi work but a 1Mb/s and with lot of lose of conexion.
>
> ps : sorry for my bad english :(

_________________________________________________________________
Nieuw: onbeperkte opslagruimte in Windows Live Hotmail
http://mail.live.com