Comment 99 for bug 1678184

Lucas Zanella (lucaszanella) wrote :

I'm having this on my Razer Blade Stealth, 512gb samsung SSD, ubuntu 17.10.1, but also had the issue on 17.04 and today at 16.04 after updating (possibly related; or not). I installed 17.10.1 today and immediately updated and the error ocurred. I then reinstalled without updating and I've seen no problems until now.

Could somebody help me? Is this issue fixed for 17.10.1? What should I do?

 sudo nvme list
Node SN Model Namespace Usage Format FW Rev
---------------- -------------------- ---------------------------------------- --------- -------------------------- ---------------- --------
/dev/nvme0n1 S33UNX0J324060 SAMSUNG MZVLW512HMJP-00000 1 25,30 GB / 512,11 GB 512 B + 0 B CXY7501Q

NVME Identify Controller:
vid : 0x144d
ssvid : 0x144d
sn : S33UNX0J324060
mn : SAMSUNG MZVLW512HMJP-00000
fr : CXY7501Q
rab : 2
ieee : 002538
cmic : 0
mdts : 0
cntlid : 2
ver : 10200
rtd3r : 186a0
rtd3e : 4c4b40
oaes : 0
oacs : 0x17
acl : 7
aerl : 3
frmw : 0x16
lpa : 0x3
elpe : 63
npss : 4
avscc : 0x1
apsta : 0x1
wctemp : 341
cctemp : 344
mtfa : 0
hmpre : 0
hmmin : 0
tnvmcap : 512110190592
unvmcap : 0
rpmbs : 0
sqes : 0x66
cqes : 0x44
nn : 1
oncs : 0x1f
fuses : 0
fna : 0
vwc : 0x1
awun : 255
awupf : 0
nvscc : 1
acwu : 0
sgls : 0
subnqn :
ps 0 : mp:7.60W operational enlat:0 exlat:0 rrt:0 rrl:0
          rwt:0 rwl:0 idle_power:- active_power:-
ps 1 : mp:6.00W operational enlat:0 exlat:0 rrt:1 rrl:1
          rwt:1 rwl:1 idle_power:- active_power:-
ps 2 : mp:5.10W operational enlat:0 exlat:0 rrt:2 rrl:2
          rwt:2 rwl:2 idle_power:- active_power:-
ps 3 : mp:0.0400W non-operational enlat:210 exlat:1500 rrt:3 rrl:3
          rwt:3 rwl:3 idle_power:- active_power:-
ps 4 : mp:0.0050W non-operational enlat:2200 exlat:6000 rrt:4 rrl:4
          rwt:4 rwl:4 idle_power:- active_power:-