Wireless LAN switch on/off button does not work on Acer Aspire One

Bug #156997 reported by Jarno Suni on 2007-10-25
24
This bug affects 1 person
Affects Status Importance Assigned to Milestone
linux (Ubuntu)
Undecided
Unassigned

Bug Description

After installing suggested restricted driver "Firmware for Broadcom 43xx chipset family", LED of wireless function in my laptop (Acer Aspire 3623WXCi) is constantly lit. The respective button on side of the laptop does not switch the function on/off, or actually I can say only about the LED since I have not yet tested it in a wireless network.

OS: Ubuntu Gutsy

Command "lspci -v" gives:
06:05.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g Wireless LAN Controller (rev 02)
        Subsystem: AMBIT Microsystem Corp. TravelMate 2410
        Flags: bus master, fast devsel, latency 32, IRQ 17
        Memory at b0100000 (32-bit, non-prefetchable) [size=8K]

Pierre Slamich (pierre-slamich) wrote :

This is also a problem with a default Hardy install: you never know if the wifi is on or off because the led is never on, even when plugged on sector.

Jarno Suni (jarnos) wrote :

On my hardware, the led is on, if the driver is installed and in use. I haven't tested what happens if the connection is established and used.

Daniel T Chen (crimsun) wrote :

Is this symptom still reproducible in 8.10?

Eduardo Cereto (dudus) wrote :

I'm running Intrepid Ibex. The button do work and turns the wireless on and off but there is no graphical feedback.

Changed in linux:
status: Incomplete → New
Jarno Suni (jarnos) wrote :

Excuse me, but is there a way to know whether WLAN radio is on or off, if there is not a network available?

Hi guys, can you confirm if this is still a problem in Jaunty please? If so, in Jaunty can you run "apport-collect 156997" without quotes, and allow it full access. Thank you.

Changed in linux (Ubuntu):
status: New → Incomplete

We are closing this bug report because it lacks the information we need to investigate the problem, as described in the previous comments. Please reopen it if you can give us the missing information, and don't hesitate to submit bug reports in the future. To reopen the bug report you can click on the current status, under the Status column, and change the Status back to "New". Thanks again!

Changed in linux (Ubuntu):
status: Incomplete → Invalid
To post a comment you must log in.
This report contains Public information  Edit
Everyone can see this information.

Duplicates of this bug

Other bug subscribers

Related questions