Comment 69 for bug 1447664

luc (glarage) wrote :

Actually with kernel 5.1.15 and if i don't make a mistake, this commit is merged since 2018-07-16;
A first speedtest-net gives me this outpout=
tg3 0000:03:00.0 eno1: 0: Host status block [00000001:000000d5:(0000:0443:0000):(0000:00bc)]
tg3 0000:03:00.0 eno1: 0: NAPI info [000000d5:000000d5:(0117:00bc:01ff):0000:(050c:0000:0000:0000)]
tg3 0000:03:00.0 eno1: 1: Host status block [00000001:000000d2:(0000:0000:0000):(0000:0000)]
tg3 0000:03:00.0 eno1: 1: NAPI info [000000d2:000000d2:(0000:0000:01ff):0000:(0000:0000:0000:0000)]
tg3 0000:03:00.0 eno1: 2: Host status block [00000001:00000031:(0c44:0000:0000):(0000:0000)]
tg3 0000:03:00.0 eno1: 2: NAPI info [00000031:00000031:(0000:0000:01ff):0c44:(0444:0444:0000:0000)]
A second speedtest-net gives me this outpout (and i lost the connection)=
tg3 0000:03:00.0: AMD-Vi: Event logged [IO_PAGE_FAULT domain=0x0000 address=0x1ffffed80 flags=0x0000]
[tg3 0000:03:00.0: AMD-Vi: Event logged [IO_PAGE_FAULT domain=0x0000 address=0x1ffffee40 flags=0x0000]
tg3 0000:03:00.0: AMD-Vi: Event logged [IO_PAGE_FAULT domain=0x0000 address=0x1ffffedc0 flags=0x0000]
tg3 0000:03:00.0: AMD-Vi: Event logged [IO_PAGE_FAULT domain=0x0000 address=0x1ffffee00 flags=0x0000]
tg3 0000:03:00.0: AMD-Vi: Event logged [IO_PAGE_FAULT domain=0x0000 address=0x1ffffee80 flags=0x0000]
[tg3 0000:03:00.0: AMD-Vi: Event logged [IO_PAGE_FAULT domain=0x0000 address=0x1ffffeec0 flags=0x0000]
tg3 0000:03:00.0: AMD-Vi: Event logged [IO_PAGE_FAULT domain=0x0000 address=0x1ffffef40 flags=0x0000]
tg3 0000:03:00.0: AMD-Vi: Event logged [IO_PAGE_FAULT domain=0x0000 address=0x1ffffef00 flags=0x0000]
tg3 0000:03:00.0: AMD-Vi: Event logged [IO_PAGE_FAULT domain=0x0000 address=0x1ffffef80 flags=0x0000]
tg3 0000:03:00.0: AMD-Vi: Event logged [IO_PAGE_FAULT domain=0x0000 address=0x1ffffefc0 flags=0x0000]
(...)
tg3 0000:03:00.0: tg3_stop_block timed out, ofs=1400 enable_bit=2
tg3 0000:03:00.0: tg3_stop_block timed out, ofs=c00 enable_bit=2
tg3 0000:03:00.0: tg3_stop_block timed out, ofs=4800 enable_bit=2
tg3 0000:03:00.0 eno1: Link is down

LSPCI gives me = 03:00.0 Ethernet controller: Broadcom Inc. and subsidiaries NetXtreme BCM5762 Gigabit Ethernet PCIe (rev 10) and i have a HP 705G1

I'm grateful for the effort you put into solving this bug and the many reminders to broadcom people..